DRs jurister fik nok : Blokerede for at Mette Bocks datter kunne blive ansat under hende

Pressefoto Kulturministeriet / Bjarke Ørsted
Del artiklen her:

Alt var ellers gjort klar til, at Mette Bocks datter Silke skulle ansættes under den nuværende kulturminister hos DR.

– Mette Bock var fritstillet i perioden 1. januar 2010 til 31. december 2010. Hendes løn i perioden udgjorde samlet kr. 2.016.699,96, inklusiv pension.

Sådan lød det fra Danmarks Radio i aktindsigt til Ekstra Bladet i forbindelse med, at formiddagsavisen kunne bringe historien om den siddende kulturministers fratrædelsesgodtgørelse fra Danmarks Radio. Selv om Mette Bock valgte at forlade DR, fik hun alligevel flere millioner kroner med sig fra det statslige mediehus. Det på trods af, at hun kun havde bestridt stillingen som programdirektør hos Danmarks Radio under to år på opsigelsestidspunktet.

Læs også : Kulturministeren nedsætter nævn – som behandler millionansøgning fra hendes egen datter

Det skete tilbage i 2009, hvilket dog langt fra var første gang, Mette Bock tiltrak sig opmærksom internt hos Danmarks Radio. For Journalista.dk kan nu afslører, at hendes datter Silke Bock skulle have været ansat hos DR. Det vel og mærke i samme del af organisationen, som blev ledet af Mette Bock.

En ansættelse der dog blev blokeret af Danmarks Radios juridiske afdeling, som efter Journalista.dk’s oplysninger vurderede, at der forelå åbenlys inhabilitet.

 

Silke Bock : Godt reglerne blev fulgt

I en email til Journalista.dk erkender Silke Bock forløbet :

– Jens Grund, daværende redaktionschef i DR Nyheder, indkaldte mig i 2008 til en jobsamtale i DR. Imidlertid viste det sig, at en evt. ansættelse stred mod de interne regler i DR, idet min mor var programdirektør på daværende tidspunkt, og ansættelsen blev derfor aldrig til noget. Med andre ord: Reglerne blev, heldigvis, fulgt til punkt og prikke.

Læs også : Zetland : Vi er ekstremt transparente

Anderledes tilbageholdenhed om at udtale sig er der fra Mette Bock, som via en pressemedarbejder hos Kulturministeriet meddeler, at man ville vende tilbage i sidste uge – hvilket ikke skete.

Heller ikke hos Mette Bocks tidligere arbejdsgiver er der hjælp at hente, for Danmarks Radio oplyser, at man hverken har notater eller dokumenter om sagen.

Læs også : Uffe Elbæk siger næsten nej til penge fra skattely – men Alternativets hofmedie har ingen skrupler

Silke Bock er i dag en del af ejerkredsen af Zetland, der de seneste to år har modtaget omkring 4 millioner kroner i etableringsstøtte under mediestøtteordningen. Senere på efteråret skal et nævn beslutte, om det økonomisk udfordrede medie skal opnå mediestøtte i form af såkaldt produktionsstøtte.

Medlemmerne af nævnet bliver udpeget af Mette Bock, hvorefter de skal tage stilling til ansøgningen fra mediet, hvor Silke Bock spiller en afgørende rolle.

Del artiklen her:
2 Comments

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*