Dyre juicedråber : Embedsmænd drak juice for 72.000 kroner – og blev høj på livet

Del artiklen her:

I Esbjerg sendes embedsmændene på mange dyre foredrag. Skatteyderne har således eksempelvis haft den store pung fremme, når de kommunalt ansatte har skullet prøvesmage juice.

– Vi er i chok. Der var ingen, der havde set det komme.

Sådan lød det i foråret fra Eva Kiesbye, der er tillidsrepræsentant på Kraftcentret i Ribe, til Esbjergs Ugeavis, efter at det var blevet kendt, at hendes arbejdsplads risikerede at måtte lukke. Dette som følge af store besparelser, som stod for at ramme Esbjerg Kommune. Indenfor få år skal vestjyderne nemlig spare i omegnen af 140 millioner kroner, hvilket ville komme til at ramme over alt i kommunen. Herunder også i de sociale tilbud, som stilles til rådighed for de svageste indbyggere.

Læs mere : Esbjergs kommunaldirektør fyldte 60 – og fik stor reception i gave af kommunen

En del af forklaringen på det store underskud kan findes i, at kommunen har brugt store beløb på udgifter, som normalt ikke ses i en kommunal forvaltning. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk blandt andet har opnået i kurser, som er blevet afholdt for embedsmændene.

Herunder foredrag og prøvesmagninger af juice, der de seneste år er blevet afholdt tre gange.

Faktura fra juicefirma til Esbjerg Kommune

 

Foredrag om at blive høj på livet

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, bar de alle titlen ”High on life”. Foredrag som foredragsholderen på sin hjemmeside blandt andet beskriver på denne måde :

– Oplev juicemesteren og bliv inspireret til handling og selvantændelse, når han i sit populære foredrag skærer ind til benet af den sunde livsstil.

Læs mere : Borgmester med LEGO- og Danish Crown-bosser på kommunalt havnedruk

Men det blev dog langt fra en billig oplevelse for skatteyderne, at få besøg af den selvudnævnte juicemester. Således fakturerede han den 26. juni 2015 23.932 kroner for at holde sit foredrag, hvilket også var det opkrævede beløb, da det blev gentaget nogle få måneder senere. Prisen var dog steget en smule, da Esbjerg Kommunes embedsmænd igen blev underholdt af juicemesteren foråret 2016 – hvilket kostede 24.793 kroner.

Læs mere : Esbjerg Havns smag for Michelin-stjerner : Middag til 26.637 kroner

For det fik embedsmændene et foredrag på to timer, som også inkluderede prøvesmagning af et enkelt glas juice til hver af de fremmødte.

Esbjerg Kommunes opgørelse over deltagere og udgifter til foredrag om juice

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*