Bag skandalen om den aarhusianske letbane : Direktør hæver gigantløn langt over Lars Løkkes – og leder berejste og sultne medarbejdere

Del artiklen her:

Fredag var alle sejr sat til i forbindelse med åbningen af Aarhus Letbane, men det kommunale prestigeprojekt i milliardklassen manglede de nødvendige tilladelser. Det på trods af at skatteyderne har betalt lønninger til projektets direktør, som klart overgår landets statsministers.

Aarhus Letbane

– Uenigheden mellem Trafikstyrelsen og assessor er overraskende for Aarhus Letbane. Tilsvarende er det også utilfredsstillende, at Keolis som operatør ikke er lykkedes i deres arbejde med at opnå den nødvendige godkendelse.

Sådan lød det Aarhus Letbanes direktør, Claus Rehfeld Moshøj, da han i den forgangne uge på vegne af letbanen oplyste, at den ellers stort anlagte åbning af det milliarddyre kommunale prestigeprojekt måtte udskydes på ubestemt tid. Dette grundet manglende indhentelse af tilladelser, hvilket ifølge Claus Rehfeld Moshøj skyldtes, at leverandøren Keolis ikke havde opfyldt sine forpligtelser.

Læs også : Ædedolkenes klub : Aarhus Letbane med Danmarks måske bedste frokostordning

Hvad hverken Claus Rehfeld Moshøj eller den kommunale Aarhus Letbane fandt anledning til at fortælle i pressemeddelelsen var, hvad de aarhusianske skatteydere har betalt for, at Claus Rehfeld Moshøj leder det skandaleramte projekt.

Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i hans løn.

Lønseddel for Claus Rehfeld Moshøj

 

Årsløn på over 1.800.000 kroner

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, har Claus Rehfeld Moshøj de seneste år tjent en løn, som de færreste lønmodtagere kan drømme om. Inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger tjente direktøren eksempelvis i 2015 1.832.613 kroner, hvilket blev betalt af de aarhusianske skatteydere i forventning om, at han var i stand til at styre letbaneprojektet sikkert i land. En løn der klart overgår statsministerens, som aktuelt ligger på omkring 1.500.000 kroner, mens menige ministre må tage til takke med omkring 1.200.000 kroner.

Læs også : Filmfolk fester for flere hundrede tusinde kroner under festivaler – og forsøger at skjule regningers årsag

Oven i lønnen har direktøren været en del af Aarhus Letbanes frokostordning, som må anses for en af Danmarks absolut bedste. Den består i at de ansatte fast får leveret mad fra en nærliggende café, hvilket opgjort på årsbasis står skatteyderne i cirka 500.000 kroner.

Læs også : Blev millionærer på at køre Skat i sænk

Det har dog ikke kun været i Danmark, at Aarhus Letbane under Claus Rehfeld Moshøjs ledelse har været en dyr oplevelse. Således har letbanens ansatte været på en lang række udenlandsrejser, for her at opbygge en viden om, hvordan man i udlandet har drevet lignende projekter.

Således har man eksempelvis indenfor de seneste år besøgt metropoler som Rom, London og Barcelona, for her at få inspiration til at få Aarhus Letbane på skinner.

Oversigt over rejser afholdt i perioden 2012-2015 af Aarhus Letbane

Del artiklen her:
8 Comments

  1. Hvem undersøger Trafikstyrelsen og dermed ministeriets rolle i dette? Lugter lidt af politisk spin – her 1½ mdr før et kommunevalg. Hvorfor afviser man rapporten fra assessor – et verdensomspændende firma som styrelsen selv har godkendt?
    Så er det vel egentlig ret ligegyldig, hvad direktøren tjener

    • Fråds med offentlige midler kan og må ALDRIG blive ligegyldigt. Man skal være offentlig ansat eller netværkskollega for at kunne have en sådan holdning!

      • Det er da i denne sammenhæng fuldstændig og aldeles ligegyldig, hvor meget direktøren tjener. Din henvisning til at være offentligt ansat lugter langt væk af borgerligt pis. Se din kommentar i sammenhæng med, at direktøren for Nets modtager i omegnen af 600 millioner for intet at foretage sig. Go daw do!

  2. Og nu hopper Moshøj videre til en direktørstilling for rejsekortet – hvor rejsen bliver dyrere når toget er forsinket – så nu bliver man jo nødt til forsætligt at forsinke togene, for at få råd til Moshøjs fråds!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*