Ædedolkenes klub : Aarhus Letbane med Danmarks måske bedste frokostordning

Del artiklen her:

Det har langt fra kørt på skinner for Aarhus Letbane i forhold til at få togene i drift. Omvendt har der været ikke været driftsproblemer, når medarbejderne på skatteydernes regning er gået på café.

– Danmarks første letbane kommer til at køre i Aarhus i 2017. Udvidelsen af den kollektive trafik med en letbane på skinner vil være med til at løfte Aarhus fra verdens mindste storby til en metropol.

Sådan lyder en del af den omtale, som Aarhus Letbane giver af sig selv på sin hjemmeside. Årsagen til at der ikke er angivet nogen nærmere dato for letbanens åbning, kan findes i de problemer, som den kommunalt finansierede togbane har haft. Således var planen at den første af letbanens strækninger skulle have været åbnet tidligere på måneden, men meget tyder dog på, at det først sker i løbet af efteråret.

Mens letbanen har haft svært ved at overholde tidsplanen, har der til gengæld ikke været problemer, når sulten har skullet stilles blandt medarbejderne i det milliarddyre projekt. Det viser aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i det forbrug, som Aarhus Letbane har afholdt de senere år.

Herunder også i den frokostaftale, som letbanen har med en nærliggende café.

Faktura fra cafe til Aarhus Letbane den 11. september 2016

 

Grill-fest og frokostordning betalt af skatteyderne

De fremsendte bilag til Journalista.dk viser, at det tilsyneladende ikke har været nødvendigt for medarbejderne at tage madpakker med hjemme fra.

Den månedlige udgift for medarbejdernes frokostordning, har nemlig fast stået i 43.200 kroner. Svarende til at de 20 medarbejderes frokost i alt har kostet 507.600 kroner, hvis udgiften opgøres på årsbasis. Vel og mærke kun de faste madudgifter, da den lokale café også har været leveringsdygtig i andet end bare almindelige sandwicher. Således afholdt Aarhus Letbane sommeren 2016 en grill-fest, der var med til at gøre at cafeen i august og september 2016 kunne sende en samlet regning på 148.885 kroner.

Fakturaen viser også, at letbanefolkene synes konsekvent at have indkøbt en lang række ydelser, som normalt ville have kunnet klares langt billigere hos et supermarked. Således har det været stamcafeen som har leveret sodavand til Aarhus Letbane, hvilket per styk har kostet 16 kroner.

Cafes faktura til Aarhus Letbane dateret 31. januar 2015
Bestillingssedler fra Aarhus Letbane hos lokal cafe

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*