DRs nye nyhedsdirektør på ren sulteløn : Må nøjes med 1.844.312 kroner om året

Del artiklen her:

I den forgangne uge blev Sandy French udpeget som nyhedsdirektør for Danmarks Radio. Det til en løn som er langt mindre end den, som hendes forgænger Ulrik Haagerup sikrede sig fra licensbetalerne.

– Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder.

Sådan lød det ifølge Journalistforbundets fagblad Journalisten i en pressemeddelelse, som Danmarks Radio sendte ud i den forgangne uge. Det i forbindelse med, at det statslige mediehus havde udpeget Sandy French som ny nyhedsdirektør. Derved erstatter hun Ulrik Haagerup, som fra 1. september bliver daglig leder af en privat erhvervsdrivende fond.

Praksis hos mange skatteyderfinansierede organisationer er, at når der sker udskiftning på en toppost, får den nyansatte en højere løn end forgængeren. Ofte i størrelsesordenen 5-10 procent, hvilket eksempelvis var tilfældet, da den tidligere SF-minister Jonas Dahl sikrede sig 80.000 kroner mere end sin forgænger, da han blev ansat som direktør for Regionshospitalet Randers – hvilket medførte en årsindkomst på 1.147.103 kroner årligt.

 

Langt under forgængeren Ulrik Haagerups løn

Den kan Sandy French dog nemt slå, når hun i sensommeren sætter sig til rette i stolen som nyhedsdirektør for Danmarks Radio. Men ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, må hun nøjes med en løn, som er væsentligt under forgængeren Ulrik Haagerups.

Ifølge Danmarks Radios oplysninger til Journalista.dk kommer hun inklusiv pensionsindbetalinger til at tjene 1.844.312 kroner om året, eller næsten 150.000 kroner mindre end Ulrik Haagerup. Det skyldes at han ifølge andre aktindsigter opnået af Journalista.dk tjente 1.987.975 kroner, da den samlede lønkonto blev gjort op i 2016.

Sandy Frenchs kommende aflønning svarer på decimalen til, hvad Nikolas-Lyhne-Knudsen, der for fremtiden bliver det eneste mandlige medlem af direktionen i det statslige mediehus, tjente i 2016. Med i direktionen sidder også DRs generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, som i 2016 inklusiv pensionsindbetalinger fra sin arbejdsgiver, sikrede sig 3.622.979 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:




Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*