Uffe Elbæk siger næsten nej til penge fra skattely – men Alternativets hofmedie har ingen skrupler

Del artiklen her:

En af Alternativets mærkesager er kampen mod skattely, selv om partiet har modtaget store økonomiske bidrag netop derfra. Men hos Zetland har man ikke betænkeligheder ved at modtage investeringer, som stammer fra samme personkreds.

Zetland, Ditlev Bredahl

– Nu viser det sig, at de oprindeligt kom fra Gibraltar og Luxembourg. Hvilket vi på ingen måde vidste, da vi modtog dem, fordi de som sagt blev udbetalt fra en dansk bank.

Sådan lød det i en email tidligere på ugen fra Uffe Elbæk, Alternativets leder og stifter, til Ekstra Bladet, efter at formiddagsavisen havde afsløret, at partiet i forbindelse med seneste valg havde modtaget en række store donationer fra firmaer, som befandt sig i velkendte skattelyer som Gibraltar og Luxembourg. Overfor formiddagsavisen oplyste Elbæk at Alternativet stadig tager afstand fra skattely, men at man ikke ville betale de 450.000 kroner tilbage, som skattelysfirmaerne havde doneret – fordi pengene var gået til at hjælpe den grønne omstilling i Danmark.

Læs også : Kulturministeren nedsætter nævn – som behandler millionansøgning fra hendes egen datter

En stor del af sponsoraterne kom fra Ditlev Bredahl, der på trods af at være bosat i London, gør brug af selskaber på Gibraltar. Europas sidste koloni placeret på den spanske solkyst, som har haft et ry for at tiltrække lyssky projekter fra hele verden.

 

Zetland : Der er intet problem i vores investors konstruktion

Ditlev Bredahl er dog ikke kun en økonomisk nøgleperson hos Alternativet, men også hos mediet Zetland, der ofte omtales som partiets hofmedie. Her har Ditlev Bredahl via selskabet Danmai Limited indskudt risikovillig kapital i millionklassen i medievirksomheden, som kom ud af sit seneste regnskabsår med et stort millionunderskud. Danmai Limited er også blevet brugt af Ditlev Bredahl til donationerne til Alternativet, så både partiet og mediet har modtaget betalinger fra Gibraltar-selskabet.

Læs også : Zetland : Vi er ekstremt transparente

Men overfor Journalista.dk har Jakob Moll, administrerende direktør for Zetland, tidligere slået fast, at man ikke kan se noget problem i konstruktionen :

– At offshore-lande bliver brugt til ulovlig eller umoralsk skattetænkning, betyder ikke, at alle selskaber i de lande er lyssky. Vi har ingen problemer med, at en af vores investorer har adresse på Gibraltar, og vi har aldrig stillet spørgsmål til konstruktionen, fordi den ikke virkede påfaldende for en mand, der driver forretninger over hele verden.

Læs også : Filmfolk fester for flere hundrede tusinde kroner under festivaler – og forsøger at skjule regningers årsag

Samtidig oplyser Jakob Moll, at der ikke er gået dansk mediestøtte, som Zetland har modtaget flere millioner kroner af i form af såkaldt produktionsstøtte, til Gibraltarselskabet :

– Der er endnu ikke nogle penge, der har tilflydt vores ejere. De har investeret i et risikabelt felt, og vi har ikke udloddet penge til dem endnu. De penge, vi får i mediestøtte, og som kommer fra vores investorer, går først og fremmest til løn til arbejdspladser i Danmark.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*