DR-chef kryber til korset : Jeg blev ansat uden jobopslag

Del artiklen her:

Danmarks Radio aner ifølge eget udsagn ikke, hvordan den statslige arbejdsplads har ansat 25 chefer. Men spørger man nogle af de ledende medarbejdere selv, kender de selvfølgelig godt svaret – hvis de da ellers vil oplyse det.

– TV-Avisen står stærkt i danskernes bevidsthed, som et sikkert og troværdigt anker i en strøm af nyheder. Det skyldes ikke mindst Johan Engbos indsats som redaktionschef på TVA de senere år. Den position skal fastholdes og udvikles i de kommende år, og derfor er jeg glad for, at Marie Buss har sagt ja til at tage over og sikre et fortsat højt ambitionsniveau, når det drejer sig om at fastholde en relevant og troværdig nyhedsformidling – samtidig med at TV-Avisen skal udvikle både indhold og udtryk i de kommende år.

På blandt andet den måde fortalte Thomas Falbe, ledende redaktionschef hos DR Nyheder, i en pressemeddelelse sensommeren 2016, at Danmarks Radio foretog en række såkaldte omorganiseringer blandt en række af sine ledende medarbejdere.

Efterfølgende har Journalista.dk forsøgt at få oplyst, hvilke af 35 navngivne chefstillinger, som Danmarks Radio har besat via ”interne omrokeringer”. Hvilket vil sige, at ansættelserne er sket uden jobopslag. Dette skyldes blandt andet at der er tale om stillinger, som ligger i den høje lønramme med årslønninger enten tæt på eller over millionen.

Men ifølge Danmarks Radios juridiske afdeling, er man ikke klar over, om 25 ud af de 35 efterspurgte chefstillinger er blevet besat med eller uden jobopslag. Det skriver Pernille Bruun Andersen, jurist hos Danmarks Radio, i en email til Journalista.dk, hvor hun oplyser, at der overordnet set kan være tale om en række forskellige forhold i forbindelse med ansættelserne af de højt lønnede chefer :

1. At stillingen har været slået op uden at dokumentation for opslaget efterfølgende er blevet gemt i vores system,

2. At personen har fået sin stilling i forbindelse med en intern omplacering som ikke krævede opslag,

3. At der har været tale om en tidsbegrænset ansættelse, som ikke oversteg 1 år,

4. At personen er blevet omflyttet i forbindelse med en seniorordning eller retræteaftale,

5. At personens stillingsbetegnelse er ændret i forbindelse med den enkeltes udvikling i personlige og faglige kompetencer,

6. Hvis stillingen forudsætter en teoretisk eller praktisk uddannelse eller viden, som kun kan erhverves ved forudgående beskæftigelse i DR, eller

7. At stillingen ikke har været slået op.

 

Kulturchef erkender : Jeg blev ansat uden jobopslag

Da man fra DR Juras side efter eget udsagn således ikke har været i stand til at finde frem til hvordan ansættelserne af de 25 chefer skete, har Journalista.dk forsøgt at få det oplyst direkte fra dem individuelt.

Men lige så aggressive Danmarks Radios medarbejdere selv ønsker at fremstå overfor magthaverne, lige så tilbageholdende er de, når det gælder deres egne ansættelsesforhold. Således henviser eksempelvis Jan Laursen, souschef på DR Kultur, til DR Jura, som ellers tidligere via Pernille Bruun Andersen har oplyst, at man ikke kender til måden, hvor på han er blevet ansat.

Morten Tvegaard, Redaktionschef for DR Nyhedscenter, henviser i sit svar til Journalista.dk i stedet til DRs presseafdeling :

– Jeg ikke vil kommentere mine ansættelsesforhold. Hvis DR Jura ikke har givet dig et tilfredsstillende svar, vil jeg henvise dig til Per Christiansen fra DR Presse.

Herfra har man stadig ikke svaret på Journalista.dk’s henvendelser.

Det har til gengæld Henriette Ladegaard Pedersen, som er Redaktionschef for DR Kulturredaktioner. I en email til Journalista.dk oplyser hun, at hendes ansættelse ikke skete på baggrund af et jobopslag :

– Jeg blev ansat som følge af en intern omplacering og organisationsændring.

 

Her er de 25 chefer, som DR ikke véd hvordan blev ansat

Caroline Reiler (DR Rådgivning, strategi og kommunikation)

Peter Rosberg (Plan og indkøb)

Naja Nielsen (Udvikling og event)

Jonas Svava Iversen (Strategi, politik og medieforskning)

Anders Kern Boje (Underdirektør)

Thomas Falbe (Programmer)

Henriette Ladegård-Pedersen (DR Event)

Peter Skov (DR Jura)

Søren Vestergaard (Sport)

Ida Holten Ebbesen (Kultur & Kunst)

Uffe Tang (Politik)

Henrik Birck (Plan, indkøb og sport)

Johan Engbo (TV Avisen, 21Søndag)

Christian Ottenheim (DR Musik og radio)

Morten Tvegaard (Nyhedscenter)

Jan Laursen (DR Musik og radio)

Marie Buss (Event, udvikling og database)

Kasper Tøstesen (DR Ung)

Peter Faurholdt-Löfvall (Morgennyheder, radio og tv)

Dorte Palle Jørgensen (Tema og reportage)

Jakob Faarvang (Medieplanning)

Charlotte Harder (Udland)

Erik Struve Hansen (DR Ung)

Anne Thorhauge (DR Kultur)

Kåre Vedding Poulsen (Kulturpartnere og litteratur)

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
1 Comment

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*