Vandværk amok i kommunikation : 124.057 kroner brugt på medietræning

Del artiklen her:

Håndteringen af medier er måske ikke det, man først tænker på hos kommunale vandværk. Men Herning Vand fandt det alligevel nødvendigt at hyre et dyrt konsulentfirma, for at være klar til en større tur i medierne.

– Vi leverer rent og velsmagende drikkevand til kunderne og indsamler og renser spildevandet, før vi fører det retur til vandkredsløbet. Miljøet er i højsædet hos Herning Vand, og vi ønsker at være en vigtig medspiller på vandmiljøområdet i hele Herning Kommune – og Danmark.

Så store er ambitionerne hos det 100% kommunalt ejede Herning Vand, når selskabet præsenterer sig selv på sin hjemmeside. Her slår selskabet samtidig fast, at der er tale om et forholdsvist nystartet af slagsen, da det første gang slog dørene op i 2010.

På trods af sin unge alder, har det allerede udarbejder en række mediestrategier. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i Herning Vands forbrug af konsulenter. Herunder også i en aftale, som blev indgået med et kommunikationsfirma.

Det blandt andet for at ruste selskabets medarbejdere, hvis de skulle blive udsat for aggressive angreb fra pressen.

 

Konsulenter lagde presseplan for vandværket

Ifølge de fremsendte dokumenter var det en omfattende træning i håndtering af medierne, som medarbedere hos Herning Vand A/S gennemgik foråret 2015. Det kommunale selskabs ansatte deltog således i fire dages medietræning, hvor der også var afsat tid til evaluering.

Et omfang der havde stor indflydelse på den samlede regning, som konsulentfirmaet efterfølgende kunne sende til det midtjyske vandværk. I alt løb den op i 124.057,60 kroner, hvilket også inkluderede en egetlig presseplan.

Medietræningen er dog langt fra de eneste store udgifter, som Herning Vand de senere år har brugt på konsulenter. Således måtte skatteyderne punge ud med 64.125 kroner, da selskabet afholdt et strategiseminar. På samme måde som der også blev investeret 17.019,60 kroner i andre konsulenter, som efter at have talt et par timer med medarbejdere hos vandselskabet, efterfølgende deltog i et ledelsesmøde.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*