Kommune brugte 644.000 kroner på konsulenter – som målgruppen ignorerede

Del artiklen her:

Formålet var at sikre bedre såkaldt samskabelse i Varde Kommune. Men selv om alle sejl blev sat til, var det dog så som så med den opbakning, som projektet mødte blandt de lokale virksomheder.

– Etablere en fælles vision, der rummer alle interesser, skabe mål og strukturer på tværs både internt og eksternt, skabe tillid mellem parterne og håndtere magtforskelle og Håndtere at samarbejde på tværs har særligt vanskelige betingelser.

Sådan lød nogle af de overskrifter som dannede baggrund for Varde Kommunes projekt ” På vej til mere og bedre samskabelse i Varde Kommune”, da det blev fremlagt under et møde i Varde Kommunes Lederforum den 8. maj 2015. Et projekt som blandt andet skulle fokusere på at udvikle kommunens politikere, ligesom der også var afsat midler til at inddrage lokale virksomheder.

Et projekt udført i samarbejde med et aarhusiansk konsulentfirma, som ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Varde Kommune, tog sig særdeles godt betalt for anstrengelserne.

Det selv om det på mødet den 8. maj 2015 kom frem, at en lang række af de formodede deltagende virksomheder, slet ikke havde indsendt ellers krævede handleplaner.

 

To konsulenter i to dage til politikersparring : 104.000 kroner

Ifølge referatet fra mødet den 8. maj 2015, manglede der omkring 25 handleplaner. Derfor var det et noget amputeret projekt, som blev præsenteret af Mogens Pedersen. Det omkring et år efter, at han var blevet ansat som ny kommunaldirektør i den vestjyske kommune. Præsentationen skete sammen med en ledende medarbejder fra konsulentfirmaet Ukon.

Den manglende interesse fra en række af de formodede deltagere, ændrede dog ikke på ambitionsniveauet hos hverken Varde Kommune eller Ukon. Således blev der både i 2015 og 2016 gennemført en lang række moduler og møder, som samlet stod skatteyderne i 644.000 kroner. Blandt andet i midten af marts, hvor kommuen betalte 96.000 kroner, for at to konsulenter kunne stå til rådighed i to dage, ligesom beløbet også indeholdt to dages forberedelse for Ukons medarbejdere.

Kommunens politikere fik også selv noget ud af projektet, da der var afsat to temadage efteråret 2015 og foråret 2016. Her var der deltagelse af to konsulenter fra Ukon, hvilket firmaet blev betalt 104.000 kroner for.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Konsulenter og direktør lønninger er kommunernes svar på at forringe borger service. Det går rigtig godt.

 2. Det er jo simpelthen RYSTENDE læsning.
  Især det med den tidligere overborgmester
  Kunne man ikke få lavet et interview med Carsten Koch, der selvf. kom i Tv i primetime
  Jeg er rystet !!! (faktisk lige så jeg ryster)
  Hvordan fanden (undskyld) kan nogen mennesker rage sådan til sig?, OG hvordan fanden kan nogen give dem lov ???
  Hviv vi så lige tager Samuelsens søster oh “hende” Nørby Rønn(?) med, så har vi vist underholdning i MEGET lang tid.
  Bare gå til dem !!! Det her bør simpelthen standses og det kan kun gå for langsomt!

1 Trackback / Pingback

 1. Kommune glemte alt om udbud : Velfærdsfirma scorede millioner – Journalista

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*