Socialdemokrater invaderede skatteyderbetalt 60 års fødselsdag til 63.129 kroner

Del artiklen her:

Da direktøren for Esbjergs kommunale havn fyldte 60, blev der dækket op til fest. Blandt deltagerne var en lang række lokale politikere, ligesom skatteyderne også betalte for andre lokale pingers deltagelse.

– Esbjerg Havn huser mere end 200 virksomheder, som tilsammen beskæftiger over 10.000 medarbejdere. Virksomhederne danner sammen en fuld forsyningskæde til offshore- og energiindustrien.

Sådan lyder en del af den salgstale, som den kommunale Esbjerg Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Her slår vestjyderne også fast, at Esbjerg Havn anser sig selv som europæisk markedsleder, når det handler om at modtage og afsende vindmøller.

Med så mange virksomheder placeret på Esbjerg Havn, skulle man umiddelbart tro, at der ville have været godt fyldt op med repræsentanter herfra, da havnens direktør Ole Ingrichs i februar 2015 fyldte 60 år. Men ifølge opnåede aktindsigter af Journalista.dk hos havnen, var dette langt fra tilfældet.

I stedet synes den fremsendte deltagerliste, der i alt tæller omkring 120 navne, at bære præg af, at networking for Esbjerg Havns ledelse og ansatte var i højsædet. Det selv om at arrangementet på Restaurant Gammelhavn i Esbjerg for beværtningen alene, endte med at stå skatteyderne i 63.129 kroner.

 

Lokale medier på arbejde opført som gæster til fødselsdagsreception

På trods af at der kun var omkring 120 tilmeldinger til Ole Ingrischs 60 års fødselsdagsreception, fremgår det af de fremsendte bilag til Journalista.dk, at der blev bestilt mad til 150 deltagere.

Journalista.dk har været i kontakt med en række af dem, der står på listen over besøgende til den skatteyderbetalte fødselsdagsreception – herunder journalister. Herfra lyder det dog, at man godt nok var til stede under festlighederne, men alene i embeds medfør – eksempelvis for at tage billeder til en efterfølgende dækning.

Dette synes dog ikke at være tilfældet for den store gruppe af lokalpolitikere, som også var tilmeldt til den kommunale havnedirektørs fødselsdagsreception. Men som et særsyn ved denne type af begivenheder, var det ikke kun byrådsmedlemmer og politisk udpegede bestyrelsesmedlemmer, som lagde vejen forbi.

Det gjorde Bent Andersen og Jacob May, der begge på tilmeldingslisten til receptionen stod opført som repræsenterende ”Socialdemokraterne, Esbjerg Bykreds”, nemlig også. Socialdemokraterne var den eneste vælgerforening, som var til stede ved festlighederne.

Omvendt var der overraskende langt mellem deltagerne fra virksomhederne med domicil på havnen i Esbjerg. Dette skyldes blandt andet, at der var gjort plads til repræsentanter fra andre kommunale havne, ligesom der også var fundet plads til lokale revisorer og advokater ved den skatteyderbetalte reception.

Ole Ingrisch er ikke vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*