Springende champagnepropper på klassisk restaurant : Byrådsmedlemmer så stort på beløbsgrænser

Del artiklen her:

Det er ikke kun under udenlandsrejser, at den kommunale Randers Havn har brugt skatteydernes penge på iøjnefaldende udgifter. Det har også været tilfældet, når man har holdt sig indenfor landets grænser.

– Randers Havn danner grundlag for en lang række virksomheder, hvoraf størstedelen er afhængig af havnens services og faciliteter. Virksomhederne danner grundlag for en samlet beskæftigelse på ca. 600 personer, mens der i afledte erhverv er cirka 600 beskæftigede.

Sådan lyder en del af den salgstale, som Randers Havn giver af sig selv på sin hjemmeside. Ifølge den kommunale havn er den samtidig Danmarks eneste flodhavn, hvilket har været blandt anledningerne til en række iøjnefaldende studierejser til udlandet. Således har Journalista.dk tidligere kunnet afsløre, at man har brugt store beløb på rejser til Sevilla i Spanien og Bordeaux i Frankrig, hvor der samtidig blev fundet tid til besøg på en vingård.

Men det er ikke kun når de kommunale havnefolk er i udlandet, at skatteyderne må finde den store pung frem. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk har det også været tilfældet, når turen er gået til mindre eksotiske destinationer i Danmark.

 

Byrådsmedlemmer i kø om veldækket bord

Ifølge de fremsendte dokumenter til Journalista.dk var det tilfældet, da Randers Havn maj 2015 drog til Skagen, for her blandt andet at få en rundtur på den nordjyske havn. Men i stedet for at køre direkte tilbage til Randers, valgte havnefolkene at tage en overnatning i Skagen. Det gav også mulighed for om aftenen at besøge restauranten på det klassiske Skagen-hotel Brøndums, hvor deltagerne i den grad blev bænket omkring bordet.

Således viser bilagene at de 8 spisende gæster startede aftenen med et glas champagne, som for hovedpartens vedkommende kostede 175 kroner stykket. Herefter gik de videre til et overflødighedshorn af kulinariske oplevelser, som samlet løb op i 8.895 kroner. Derved endte kuvertprisen på 1.112 kroner – eller hvad der svarer til 112 kroner over den beløbsgrænse for repræsentative middage, som normalt udledes af Peter Brixtofte-dommen.

Med på turen til Skagen var byrådsmedlemmerne Morten Grosbøl (Dansk Folkeparti), Helle Skøtt (Venstre) og Daniel Madié (Konservative), ligesom den mangeårige socialdemokratiske borgmester Henning Jensen Nyhuus også var med på turen til Skagen.

Senere på året fulgte Randers Havn op med en større sammenkomst på Hotel Randers, hvor man blandt andet oplevede et show med letpåklædte damer og transvestitter – hvilket kostede skatteyderne 82.750 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*