Kommune glemte alt om udbud : Velfærdsfirma scorede millioner

Del artiklen her:

En simpel tommelfingerregel er, at hvis en aftale har en værdi på mindst 1.5 millioner kroner, skal den i udbud. Sådan så de ikke på det i Nordfyns Kommune, hvor et konsulentfirma på kort tid scorede næsten det dobbelte.

Nordfyns Kommune

– I foråret 2015 gennemførte Marselisborg en analyse af psykiatrisektoren i Nordfyn Kommune. En af analysens væsentlige fund var, at kommunen havde svært ved at opstille målbare kriterier for succes og dermed specifikation af fremadrettet kvalitets- og serviceniveau. Det skyldes i særlig grad, at der ikke findes en egentlig strategi for psykiatriindsatsen i Nordfyns Kommune.

Sådan lød en del af den rapport, som Nordfyns Kommune fik udarbejdet i forbindelse med, at man havde hyret konsulentfirmaet Marselisborg til at stå for en undersøgelse af, hvordan psykiatrien fungerede i den lille fynske kommune med under 30.000 indbyggere.

Læs også : Kommune brugte 644.000 kroner på konsulenter – som målgruppen ignorerede

Den slags rapporter er sjældent billige at få udarbejdet, hvilket da heller ikke var tilfældet for Nordfyns Kommune. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at Nordfyns Kommune i perioden omkring udarbejdelsen af psykiatrirapporten, betalte en række store beløb til Marselisborg-konsulenterne.

Eksempler på aftaler indgået mellem konsulentfirmaet Marselisborg og Nordfyns Kommune

 

Byge af aftaler og fakturaer fra velfærdsfirma

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, sikrede konsulentfirmaet sig indtil flere store kontrakter med Nordfyns Kommune. Det vel og mærke uden, at de blev sendt i udbud. På samme måde som kommunen også oplyser, at der heller ikke blev indhentet alternative tilbud. Det vil sige hvor der sker henvendelse til flere potentielle leverandører, for at få fastlagt, hvad der må anses for markedsprisen.

Læs også : Hjemmeplejen i Aalborg hyrer konsulentfirma til filmproduktion, feltarbejde og power points – for 488.750 kroner

Det var med til at gøre, at Nordfyns Kommune inklusiv moms betalte Marselisborg 2.906.156 kroner for en række rapporter i perioden mellem 2015 og 2017. Derfor kunne konsulentfirmaet eksempelvis i 2014 og 2015 opkræve over en halv million, for at fastlægge hvor mange ensomme ældre, der boede i den fynske kommune. På samme måde som regningen lød på 845.000 kroner, for at konsulentfirmaet i 2016 og 2017 skulle finde frem til de ældre indbyggere i Nordfyns Kommune, som ”systemet ikke kunne nå”.

Læs også : Kommunal løsning på nedbringelse af udprintninger : Konsulentaftaler til millioner

Udarbejdelse af rapporter for landets kommuner, har igennem de seneste år været en ganske givtig forretning for Marselisborg. Ifølge selskabets seneste offentliggjorte årsregnskab for 2016, kunne ejerne trække næsten 5 millioner kroner ud som overskud – efter endda dette år at have betalt lidt 33.5 millioner kroner i lønninger til firmaets ansatte.

Eksempler på aftaler indgået mellem konsulentfirmaet Marselisborg og Nordfyns Kommune

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*