Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

Pressefoto fra Folketinget
Del artiklen her:

I forvejen tjener Jes Lunde hvert år millioner af kroner. Men skatteyderne pålægges alligevel at betale ham en julegave af de store, når Rebild Kommunes kommunaldirektør her til nytår modtager en bonus for at fortsætte i sit eget job.

Jes Lunde

– Det har været 17 spændende år i Folketinget, men jeg synes simpelt hen, at denne nye stilling som direktør for teknik og miljø i Nordjyllands Amt er så spændende og så stor en udfordring, så det har jeg sagt ja til.

Sådan lød det tilbage i 2001 fra Jes Lunde overfor DR, da han i forbindelse med en større magtkamp hos Socialistisk Folkeparti, valgte at trække sig fra Folketinget for i stedet at blive embedsmand i det daværende Nordjyllands Amt. En karriere som efterfølgende blandt andet bragte ham til Frederikshavn Kommune, hvor han havde rang af direktør, inden han i 2012 blev udpeget til kommunaldirektør i Rebild Kommune.

Læs også : 2016-lønningerne for direktionen i Rebild Kommune

Det vel og mærke til en lønning i en klasse, som ikke kun langt overgår indtjeningen for et Folketingsmedlem. Men også langt over det indtryk, som Socialistisk Folkeparti typisk giver, når det handler om aflønningen indenfor den offentlige sektor.

Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Rebild Kommune, at Jes Lunde ikke kun tjener lige under 1.700.000 kroner om året. For i forbindelse med ansættelsen sikrede han sig samtidig en såkaldt fastholdelsesbonus, der kommer til udbetaling i forbindelse med et bestemt antals års ansættelse.

Hvilket sker i forbindelse med nytåret.

Udtalelse fra Rebild Kommune om kommunaldirektørs bonus

 

Millionbonus oven i millionløn

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, har Jes Lunde sikret sig en fastholdelsesbonus på 8 måneders løn. Bonussen kommer vel og mærke til udbetaling, selv om han fortsætter i sin nuværende stilling til samme løn.

Læs også : Mangemillionær på spildevand : HOFORs direktør scorer 3.310.925 kroner om året

En anden aktindsigt opnået af Journalista.dk hos den lille nordjyske kommune med cirka 30.000 indbyggere viser, at han i 2016 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, sikrede sig 1.694.225 kroner i årsløn. Det svarende til en månedsløn på 141.185 kroner, hvorfor Jes Lundes nytårsbonus må forventes at ligge på omkring 1.130.000 kroner. Samtidig har han sikret sig endnu en bonus på 3 måneders løn, svarende til i størrelsesordenen 423.555 kroner, hvis han stadig er ansat ved udgangen af juni 2021.

Læs også : Gourmet på toprestauranter, dinner cruise og piña coladas ved Seinen : Byrådsmedlemmer brændte 285.000 kroner af på festlig studietur

Det vel og mærke i en kommune, som i 2016 svang sparekniven – hvilket eksempelvis gik ud over børnepasningen. Et fokus på besparelser, der dog ikke synes at gælde kommunens egne topembedsmænd, for Jes Lunde er langt fra den eneste med udsigt til fastholdelsesbonus. Således har to centerchefer sikret sig en ekstra udbetaling på 40.000 kroner, hvis de stadig er ansat i Rebild Kommune den 1. marts 2018.

Oversigt over forskellige former for bonus til direktører og chefer i Rebild Kommune

Del artiklen her:
3 Comments

  1. Det er helt og aldeles utilstedeligt ?? At tænke sig at malke det offentlige for så mange penge! Gad godt vide, hvor mange ansættelser, der er af den slags??
    De penge kan nemt finde anvendelse og gøre gavn andre steder!!

    • Ja, de penge kan sagtens gøre gavn andre steder, beløbet han får i bonus for at blive i stilingen, svarer til, at der stjæles 3.500 hjemmehjælpstimer fra de ældre.

  2. I min ungdom, det var før vi havde et kulturministerium, var en embedsmand en som sad i en god fast og vellønnet stilling. Hans løn var højst 2 gange en arbejdsmands, men han var tjenestemand. En kontorist tjente det samme eller måske lidt mindre end en fabriksarbejder.
    I øvrigt er formålet med et kulturministerium, nøjagtigt det modsatte . . .

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*