Mangemillionær på spildevand : HOFORs direktør scorer 3.310.925 kroner om året

Del artiklen her:

Igennem de seneste år, har mange af kommunernes forsyningsselskaber haft en lønfest af de store på direktionsgangen. Et af de mest udtalte eksempler er HOFOR, hvis direktørs løn er over dobbelt så høj som statsministerens.

HOFOR

– HOFOR står for Hovedstadsområdets Forsyningsselskab. Vi forsyner byer med vand, spildevandsafledning, fjernvarme, bygas og fjernkøling og opfører vindmøller.

Sådan lyder en del af den præsentation, som HOFOR giver af sig selv på sin hjemmeside. Det kommunale selskab løser til dagligt en række opgaver for kommunerne i Albertslund, Brøndby, Dragør, Herlev, Hvidovre, København, Rødovre og Vallensbæk, hvilket blandt andet består i at håndtere spildevand, fjernvarme, bygas og såkaldt fjernkøling.

Læs også : Årsløn på 3.562.378 kroner ikke nok : DR-boss fik lønforhøjelse på 60.601 kroner i 2016

Men bag de arbejdsopgaver gemmer der sig en organisation, som i dén grad må siges at være højt lønnet. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk blandt andet har opnået i den løn, som skatteyderne hvert år betaler til HOFORs direktør.

De faste månedlige udbetalinger gør, at han tilhører den absolutte superliga indenfor det offentlige.

HOFORs oplysning om 2016-årsløn for selskabets direktør

 

Julefrokost til 783.391 kroner

De fremsendte bilag og opgørelser fremsendt af HOFOR til Journalista.dk viser nemlig, at selskabets direktør i 2016 inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger og forskellige bonusaftaler, kunne sætte 3.310.925 kroner ind på kontoen – eller væsentligt over dobbelt så meget, som Danmarks statsminister tjener.

Læs også : Licens – noget vi giver til DRs millionlønninger

Heraf var de 179.328 kroner en bonus, som direktør Lars Therkildsen fik på trods af, at selskabets overskud i 2016 lød det på 135.000 kroner. Det ud af en samlet omsætning på 3.284.820.000 kroner, hvilket selskabet alligevel i 2016-regnskabet oplyste til at være tilfredsstillende.

Millionaflønningen til Lars Therkildsen er dog ikke den eneste grund til, at HOFORs overskud må anses for minimalt. En anden årsag er de store fester, som afholdes på skatteydernes regning.

Læs også : Ekstravagant afsked : Kystdirektoratet gav direktør dyr skulptur og stor reception

Således måtte de finde den store pung op af lommen, da HOFOR holdt sin 2016-julefrokost. Den endte med at stå i 783.319 kroner, ligesom selskabets ledelse også gerne gør brug af dyre restauranter. Det var blandt andet tilfældet, da den lagde vejen forbi københavnske Le Sommerlier, hvor skatteyderne måtte punge ud med 11.700 kroner, for at 13 personer kunne få stillet sulten og slukket tørsten.

Regninger for julefrokost og restaurantbesøg

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*