De brugte dine penge på tant og fjas – men blev alligevel genvalgt

Del artiklen her:

Det er åbenbart ikke diskvalificerende, at man har et særdeles liberalt forhold til borgernes penge. For en række af landets mest frådsende lokalpolitikere, blev nemlig genvalgt ved tirsdagens lokalvalg. Tilføjelse 5. december 2017 klokken 17:13 i forbindelse med henvendelse fra Peder Hummelmose – se nederst i artiklen.

– Jeg gik i tænkeboks og bad Venstres gruppe i byrådet om at holde et gruppemøde uden mig, hvor de skulle afgøre, om de havde tillid til mig. Det havde de, men jeg valgte selv at træffe afgørelsen om at trække mig efterfølgende.

Sådan lød det fra Peder Hummelmose til TV Syd, da Venstre-politikeren januar 2016 offentliggjorde, at han trak sig fra bestyrelsen i Vejle Havn. Det som følge af skandalen afdækket af Journalista.dk som fastslog, at blandt andet Peder Hummelmose havde haft en særdeles rundhåndet tilgang til at bruge den kommunale havns penge. Med en skandale på det niveau i bagagen skulle man umiddelbart tro, at vælgerne ville vende ryggen til Hummelmose, så han ved tirsdagens kommunalvalg ikke opnåede genvalg til byrådet i Vejle Kommune.

Læs også : Fynsk kommunaldirektør scorer bonus på 570.000 kroner – for at fortsætte i sit eget job

Men det var langt fra tilfældet, for med 562 personlige stemmer, sikrede han sig en ny 4-årig periode i kommunalbestyrelsen. Det i øvrigt sammen med en anden, der deltog i det markante overforbrug af skatteborgernes penge – partifællen Lars Schmidt, som med 819 personlige stemmer blev et af sit partis topscorere.

Lars Schmidt og Peder Hummelmose var ikke alene om at være genvalgte politikere, som Journalista.dk igennem den nu snart overståede valgperiode dokumenterede havde et stort forbrug over repræsentations- eller rejsekontoen.

 

Borgmester under efterforskning for dokumentfalsk fik kanonvalg

Særdeles pæne valgtal var der også til Hjørrings socialdemokratiske borgmester Arne Boelt, der som Journalista.dk tidligere har afsløret, brugte over 300.000 kroner af skatteydernes penge på at rejse til Boston i USA i 2015. Det for blandt andet at opleve en kamp i verdens bedste basket-ball-liga NBA, ligesom der også var luft i programmet til at spise på flere særdeles gode restauranter i den amerikanske storby.

Læs også : Kommune betalte 125.000 kroner til luftballon der ikke kan lette – med forkert hjemmesideadresse

Det afholdt dog ikke de nordjyske vælgere fra i et stort omfang af stemme på ham, hvilket gør at Arne Boelt kan fortsætte fire år endnu som borgmester. De nordjyske vælgere så samtidig bort fra, at socialdemokraten er under efterforskning for dokumentfalsk og æreskrænkelser. Som Journalista.dk kunne afsløre den forgangne weekend skyldes det, at Rigsadvokaten har krævet en genoptagelse af efterforskningen hos Nordjyllands Politi, der ellers i første omgang nægtede at kigge såvel borgmesteren som flere fremtrædende nordjyske advokater nærmere efter i sømmene.

Læs også : Midt under Vejle Havn-skandalen : Havnechef scorede millioner – og langt mere end sin efterfølger

Genvalg var der også til Ole Bondo Christensen, der sikrede sig 3.996 personlige stemmer. Det på trods af, at han har været den politiske ansvarlige for en lang række dyre fester, som er blevet afholdt hos det kommunale Vestforbrænding. Som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, inkluderede de kuvertpriser på omkring 3.000 kroner, hvilket blandt andet skyldes at ejerkommunernes borgmestre med Ole Bondo Christensen i spidsen, blev underholdt af kendte musikere og skuespillere.

 

Opdatering : Peder Hummelmose har den 5. december 2017 skrevet til Journalista.dk hvor han blandt andet oplyser, at han ikke har haft forbindelse til TVIS – samt at han ikke kan genkende forløbet om den omtalte rejse med Vejle Havn. Der arbejdes på at få en officiel udtalelse fra ham i denne forbindelse, hvilket forventes senest at ske torsdag den 7. december.

 

 

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Jo – det er der jo ikke noget mærkeligt i. En stor af de danske vælgere er selv dybt korrumperede – lever af EU-støtte osv. Så må de jo også have nogle officielle repræsentanter dér hvor det klodser noget. Var det bare et spørgsmål om holdninger og politik, så havde de jo aldrig stemt.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*