Kommune betalte 125.000 kroner til luftballon der ikke kan lette – med forkert hjemmesideadresse

Del artiklen her:

Den var tænkt som en ballon, der overfor lokale turister skulle reklamere for Varde. De lokale luftforhold har dog gjort, at det har været meget begrænset med den lokale markedsføring.

– Det var en streg i regningen. Vi har altid gæster i kommunen, som vi gerne ville reklamere over for. Men så er det glædeligt, at den nu kan komme ud og promovere os andre steder i landet.

Sådan lød det fra Finn Christensen, bestyrelsesformand for Pro Varde, overfor DR Syd, da talen faldt på den luftballon, som den vestjyske organisation har haft meget store problemer med at få i luften i og omkring Varde. Derfor har det været nødvendigt at flytte ballonen, så den i stedet flyver i andre dele af landet.

Ifølge Finn Christensen, der til daglig er ansat i Sydbank, var det Provarde, som havde fremskaffet finansieringen af luftballonen. Hvad bankmanden dog ikke kom ind på, var at der i den grad også er offentlige støttekroner i projektet. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Varde Kommune.

Bilag der fastslår, at de vestjyske skatteydere har interesser i, at ballonen faktisk bliver den flyvende reklamesøjle, som man var stillet i udsigt.

 

Varde Kommune betalte 25% af luftballons pris

Aktindsigterne viser, at ProVarde ansøgte Varde Kommune om et tilskud på 100.000 kroner eksklusiv moms. I ansøgningen skriver organisationens direktør, Finn Erik Kristiansen, blandt andet, at der ikke kan blive tale om at købe kortvarige sponsorater :

– For at opnå den maksimale effekt skal hylsteret (ballonen) designes med følgende budskaber : ”Vi … i naturen” og ”VisitVestDenmark.dk”. Der vil ikke være mulighed for anden tekst, og det betyder at en lejeløsning på hylstret ikke er en mulighed. Ballonhylstret skal indkøbes og ejes af ProVarde og prisen for dette hylster med eget navn og logo er 416.000 kroner”.

Senere i ansøgningen hedder det :

– ProVarde ansøger hermed Varde Kommune om et tilskud på kr. 100.000 til indkøb af hylsteret.

En ansøgning Varde Kommune valgte at imødekomme, selv om det ansøgte beløb ikke var inklusiv, men eksklusiv moms.

Samtidig fandt kommunen tilsyneladende heller ikke anledning til at gøre indsigelser overfor, at den www-adressen opført i ansøgningen, ikke var identisk med det lokale turistbureaus hjemmeside. Den staves nemlig med w og ikke enkelt-v, hvorfor den rigtige henvisning burde have været til VisitWestDenmark.dk.

Finn Christensen er ikke vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det sjove er, at man så ikke engang har oprettet et alias på visitvestdenmark.dk, så folk bliver forwarded til den rigtige side…

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*