Esbjergs kommunaldirektør fyldte 60 – og fik stor reception i gave af kommunen

Del artiklen her:

Han tjener over 1.700.000 kroner om året. Alligevel fandt Esbjerg Kommune det nødvendigt at betale en reception til byens kommunaldirektør, hvilket stod skatteyderne i 58.413 kroner.

– Vi kommer over de næste år til at skulle udføre et ganske stort generationsskifte på alle niveauer i kommunen. Det bliver noget af en udfordring.

På blandt andet denne måde trak Otto Jespersen de store linjer op for Esbjerg Kommune, da han i anledning af sin 60 års fødselsdag gav et interview til Lokalavisen. Ifølge kommunaldirektøren havde han dog ikke tænkt sig at gå på pension lige med det samme, da der stadig var mange opgaver, der ventede på ham.

Hvad der dog ikke blev nævnt i interviewet var, at hans runde fødselsdag ville blive fejret med en stor skatteyderbetalt reception. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den vestjyske kommune.

Aktindsigter der blandt andet viser, at kommunen bookede plads til 144 spisende gæster, som derved fik lejlighed til at ønske Otto Jespersen tillykke med dagen.

 

Borgmestersekretær : ”Der skal også være øl til receptionen”

Ifølge de fremsendte bilag fra fødselsdagsreceptionen, der løb af stablen i maj 2012, gik ingen af de mange deltagere hverken sultne eller tørstige hjem. Kort før receptionen skulle afholdes, skrev borgmestersekretæren derfor blandt andet til en af leverandørerne, at der også skulle gøres plads til servering af øl ved de 18 opstillede caféborde.

Uanset at der kun skulle gøres plads til 144 spisende gæster ved cafébordene, bestilte Esbjerg Kommune alligevel 250 kuverter hos et lokalt cateringfirma. Regningen herfra lød i alt på 36.375 kroner, hvilket ud over maden også skyldtes indkøb af 45 flasker vin. Mens gæsterne spiste kunne de lytte til et ikke nærmere identificeret band, som fik 8.000 kroner for at spille til sammenkomsten.

Samlet løb Otto Jespersens reception op i 58.413 kroner for skatteyderne, som også har den store pung fremme, når kommunaldirektøren skal have udbetalt sin løn. Ifølge andre aktindsigter opnået hos Esbjerg Kommune, tjente han i 2015 i alt 1.736.089,80 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*