Formøblede 12.3 milliarder kroner – og giver topsocialdemokrat millionløn med kæmpe lønhop

Del artiklen her:

De har et gabende hul i kassen efter skandalen om udbyttetskat. Alligevel har Skat luft i budgettet til en millionløn til socialdemokraten Jeppe Bruus, som modtager 134.000 kroner mere om året end forgængeren.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at arbejde som kommunikationschef i Skat. Det er vores allesammens Skat, og jeg får ansvaret for alt den kommunikation, der ligger under styrelsen Skat.

Sådan lød det tidligere på måneden fra det socialdemokratiske medlem af Folketinget Jeppe Bruus Christensen overfor Danmarks Radio, da det blev offentliggjort, at han den 1. november starter i jobbet som Skats kommunikationschef. Det sker i forlængelse af vikariatet som stedfortræder for Mogens Lykketoft udløber, da partifællen vender tilbage til dansk politik, efter i en periode at have været tilknyttet FN.

Hvad socialdemokraten dog ikke kom ind på var, hvad han ville komme til at tjene hos den skandaleramte myndighed, der senest er kommet under beskydning i forbindelse med, at den anser sig for bedraget for 12.3 milliarder kroner i for meget udbetalt udbytteskat. Lønnen for ikke kun Jeppe Bruus men også hans forgænger, fremgår i stedet af aktindsigter opnået af Journalista.dk.

Fremsendte dokumenter der fastslår, at politikeren ikke kun kan se frem til en ganske fornuftig løn.

Den er også væsentlig højere, end hvad forgængeren fik sat ind på kontoen hver måned.

 

Lønhop på 10.000 kroner om måneden til Jeppe Bruus Christensen

Ifølge Skats oplysninger havde forgængeren i Jeppe Bruus Christensens kommende stilling en årsløn, der inklusiv pension og personlige tillæg løb op i 920.704,04 kroner – eller hvad der svarer til 76.725,34 kroner om måneden. En indtjening Jeppe Bruus Christensen kommer til at overgå med adskillige længder, da hans månedsløn inklusiv pension og personlige tillæg bliver på 87.860,93 kroner – eller over 11.000 kroner mere end forgængeren.

Med en årsløn på 1.054.331,22 kroner, vil der samtidig være tale om en markant lønforhøjelse i forhold til, hvad socialdemokraten aktuelt tjener som medlem af Folketinget. Som suppleant for Mogens Lykketoft, oppebærer Jeppe Bruus Christensen i grundløn 51.358 kroner om måneden. Hertil kommer et fast månedligt såkaldt omkostningstillæg på lidt over 5.000 kroner, hvorfor årslønnen med inddragelse af Folketingsmedlemmers specielle skatteforhold, nærmer sig de 750.000 kroner opgjort i forhold til en almindelig indkomst.

Jeppe Bruus Christensen har under sin tid i Folketinget været en stor kritiker af Skat, som han blandt andet har kritiseret for at være dårligt organiseret.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*