Alternativ politikerhjælp : 350.000 kroner brugt på bedre dagsordener

Del artiklen her:

Det burde være en arbejdsopgave, som ligger på rygraden. Alligevel fandt Helsingør Kommune det nødvendigt at bruge en dyr ekstern konsulent, for at forbedre de dagsordenerne udarbejdet til byrådsmedlemmerne.

– Det gør jo, at vi kan stå og sige farvel til nogle medarbejdere, som vi så skal ansætte igen nogle måneder senere. Det ødelægger muligheden for en fornuftig økonomiplanlægning.

Sådan lød det ifølge Avisen.dk fra Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune, da hun tidligere på året talte til en demonstration, som var arrangeret af VelfærdsallianceDK i 74 byer rundt om i landet. Demonstrationer der først og fremmest havde til formål at vise utilfredshed med, at det såkaldte omprioriteringsbidrag vil føre til nedskæringer blandt en lang række kommuner.

En af dem som ser ud til at blive ramt er Helsingør, hvilket fik den konservative borgmester på barrikaderne. Ifølge hende var det nærmest umuligt at spare, uden at det også ville gå ud over kernevelfæren. Det på trods af at aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Benedikte Kiærs kommune viser, at der burde være rum for besparelser i det nordsjællandske, uden at det eksempelvis kommer til at gå ud over hjemmeplejen og folkeskolerne.

Blandt andet et kursus foråret 2015 arrangeret af en ekstern konsulent, som underviste embedsmændene i hvordan de kunne forbedre dagsordenerne, politikerne bruger i forbindelse med først og fremmest byrådsmøder.

 

Gruppearbejde, spørgeskemaer og måling af effekt

Ifølge de fremsendte bilag kostede assistancen fra konsulentfirmaet BolvigKom 280.750 kroner eksklusiv moms, eller hvad der svarer til 350.937,50 kroner inklusiv denne afgift.

For det beløb fik Helsingør Kommune udarbejdet en mindre spørgeskemaundersøgelse, foretaget en såkaldt 0-punktsmåling, ligesom BolvigKom i omkring to arbejdsdage underviste 16 embedsmænd. Til slut foretog konsulentfirmaet en afsluttende måling for at vurdere, om politikerne mente at dagsordenerne var blevet forbedret som følge af projektet.

Over Journalista.dk oplyser Helsingør Kommune, at man mener skatteydernes penge var givet godt ud :

– ”Bedre dagsordener” er et projekt i administrationen for at forbedre de dagsordener og dermed beslutningsgrundlag, som politikerne tager stilling til. Selve opstillingen af dagsordener hjælper vores systemer med, men ”Bedre dagsordener”-projektet går blandt andet også på læsbarhed og relevans i forhold til indholdet.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*