Borgmesters 60 års fødselsdag fejret på skatteydernes regning

Del artiklen her:

Flere hundrede lagde vejen forbi, da Hedensteds borgmester Kirsten Terkilsen fyldte 60. Selv om borgmesteren går ind for stram økonomistyring, var det alligevel skatteyderne der betalte festen.

– Folk fra hele kommunen, fra handelslivet, erhvervslivet, politi og beredskab, nabokommuner, ansatte og venner var mødt frem for at festligholde dagen sammen med borgmesteren.

Ifølge Horsens Folkeblad var det noget af et tilløbsstykke, da Hedensted Kommune sensommeren 2014 inviterede til fejring af byens borgmester. Det i forbindelse med Kirsten Terkilsens 60 års fødselsdag, som blev holdt på rådhuset i det østjyske by. Blandt gæsterne var den nuværende Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, hvis valgkreds ligger i Hedensted Kommune.

Hvad Horsens Folkeblad ikke fandt anledning til at spørge ind til, var hvad det kostede skatteyderne på den måde at fejre Kirsten Terkilsen. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i udgifterne til festligholdelsen af Venstre-borgmesteren.

Aktindsigter der fastslår at det var skatteyderne, der skulle have pungen op af lommen for at betale for den store reception.

 

Kommunen gav borgmester havebænk i fødselsdagsgave

Ifølge de fremsendte dokumenter, stod receptionen inklusiv moms i alt skatteyderne i 57.980,26 kroner.

Den klart største udgift var den mad og drikke, som gæsterne indtog under receptionen. I alt løb regningen inklusiv moms op i 48.380,26 kroner til beværtningen, som ikke er nærmere defineret i bilagene. Det er til gengæld udgifterne til den lokale Teen Shop, som udlejede mikrofoner til den festlige dag. Samtidig havde kommunens embedsmændene købt en Drachman bænk til borgmesteren, hvilket i sig selv kostede 5.000 kroner.

Kirsten Terkilsens fødselsdagsreception faldt i forlængelse af, at hun ellers i forbindelse med det seneste budgetforlig overfor TVSyd havde krævet, at Hedensted Kommunes økonomi skulle administreres på en tilbageholdende måde :

– Med aftalen holder vi vores økonomiske strategi om et årligt råderum på 100 mio. kr., som fordeles med 70 mio. kr. til anlæg og 30 mio. kr. til styrkelse af kassebeholdningen. Det kan vi godt tillade os at være stolte af.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*