Midt under Vejle Havn-skandalen : Havnechef scorede millioner – og langt mere end sin efterfølger

Del artiklen her:

Han blev udpeget som syndebuk for Vejle Havn-skandalen. Men mens den var på sit højeste, tjente havnechefen på den gode side af millionen – hvilket hans efterfølger ikke når op i nærheden af.

– Det tyder på, at der har været en usund kultur, og jeg har en mistanke om, at der er blevet misbrugt offentlige midler.

Sådan lød det fra Dan Arnløv Jørgensen, konservativ viceborgmester i Vejle Kommune, overfor Lokalavisen, da skandalen om Vejle Havn var på sit højeste sensommeren 2015. En skandale der blev andet omhandlede brugen af privatfly, et stort alkoholforbrug og rejser, der i bedste fald havde et minimalt fagligt indhold.

Det var blot nogle af de afsløringer, som Journalista.dk kunne dokumentere tilbage i 2015. Men nye opnåede aktindsigter fra Vejle Havn viser, at det ikke kun var på repræsentationskontoen, at havnen har haft et stort træk – det samme har også været tilfældet for lønkontoen.

Det endda for havnechefen, som i forbindelse med sin bortvisning efteråret 2015, på mange måder blev fremstillet som syndebuk for den kommunale havns overforbrug.

 

Godt betalt for kritisabel ledelse

Men oversigterne fremsendt til Journalista.dk viser, at den nu tidligere havnechef Per Kristiansen i både 2013 og 2014 tjente over millionen. I 2013 blev der inklusiv arbejdsgiverbetalt pensionsbidrag og diverse tillæg således indsat 1.037.000 kroner på hans lønkonto, mens han i 2014 tjente 1.022.524 kroner.

Lønindtægten faldt omkring 100.000 kroner i 2015, hvor Per Kristiansen måtte tage til takke med 921.090 kroner. Det for året, hvor han først blev bortvist og efterfølgende genansat, for til sidst at gå på pension – hvorfor der på månedsbasis reelt ikke var tale om en lønnedgang.

Det har der omvendt været for efterfølgeren, som i 2016 tjente 528.286 kroner. Det for 8 måneders løn, således at månedslønnen udgjorde 66.035 kroner – eller hvad der omregnet svarer til en årsløn på 792.429 kroner. Den er dog steget lidt i 2017, hvor den nye havnechef i årets tre første måneder sikrede sig 217.096 kroner, således at han kan forvente en årsløn på 868.384 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*