Socialdemokratiske borgmestre til frådsefest hos Vestforbrændingen : Kuvertpriser til over 3.000 kroner

Del artiklen her:

Vestforbrændingen er ikke kun et fælleskommunalt affaldsselskab. Det er også stedet, hvor toppen af lokalpolitik i Storkøbenhavn mødes til store, dyre og våde skatteyderbetalte fester.

– Vestforbrænding er klar til tage de udfordringer og muligheder op, som regeringens politiske udspil om konkurrenceudsættelse af affaldsforbrændingssektoren lægger op til. Vi har længe arbejdet med effektivisering og besparelser i tråd med de krav der stilles til affaldssektoren, og det afspejler sig i vores resultater i 2015.

På blandt andet denne måde præsenterede Ole Bondo Christensen, bestyrelsesformand for Vestforbrændingen, selskabets økonomiske situation, da 2015-regnskabet blev fremlagt på dets hjemmeside. Den socialdemokratiske borgmester i Furesø Kommune oplyste samtidig, at den sunde økonomi medførte en mindre nedsættelse af de priser, som affaldsselskabet har opkrævet hos kunderne i 19 kommuner i det storkøbenhavnske område.

Men priserne kunne dog være sat endnu mere ned, hvis Vestforbrændingen havde sparet på repræsentationsudgifterne til lokalpolitikere som Ole Bondo Christensen. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos det kommunale affaldsfirmas forbrug.

Herunder i de såkaldte bestyrelsesfester, som hvert år afholdes i midten eller slutningen af januar.

 

Stort opbud af socialdemokratiske forstadsborgmestre

Ifølge de fremsendte bilag, var det noget af et overflødighedshorn af mad, drikke og underholdning, som de fremmødte kunne opleve på skatteydernes regning, da 2015-udgaven af bestyrelsesfesten løb af stablen. Det selv om kun 37 af de i alt 45 inviterede gæster mødte op til festen, der blev holdt på Vestforbrændingens domicil i Glostrup.

De der trods alt mødte op, kunne forsyne sig med de 88 flasker vin, som var blevet indkøbt til lejligheden. Udgiften på lige under 20.000 kroner svarede meget godt til, hvad der også var blevet indkøbt mad for.

En stor del af aftenens underholdning stod Flemming Enevold for, hvilket medførte en regning på 24.000 kroner. Inkluderet i prisen var desuden optræden af en gruppe, som spillede op til dans. Inden det kom så vidt, var der traditionen tro ved bestyrelsesfesterne sket uddeling af gaver til de fremmødte, hvilket i 2015 i sig selv medførte en udgift på 21.100 kroner.

Blandt deltagerne var de socialdemokratiske borgmestre Steen Christiansen (Albertslund), Jesper Würtzen (Ballerup), Helge Friis (Halsnæs), Ole Bjørstorp (Ishøj) og Erik Nilsen (Rødovre), som sammen med Ole Bondo Christensen blev serviceret af en række tjenere, som fik 13.198,80 kroner for deres indsats.

 

Fortsættelse af dyr tradition

Den samlede regning for 2015-festen, løb op i 116.426,78 kroner. Opgøres den gennemsnitlige kuvertpris for antallet af inviterede, måtte skatteyderne betale 2.587,26 kroner, mens udgiften lød på 3.146,67 kroner, hvis prisen opgøres for de faktisk fremmødte.

Regninger der langt fra har været enestående, når Vestforbrændingens politiske og administrative top har fejret sig selv. Således kostede festlighederne i 2011 95.122,34 kroner, mens de i 2012 var steget til 115.653,26 kroner.

En del af forklaringen på de øgede omkostninger i 2012 skal findes i, at der dette år var optræden af de to bands Spoyz Boyz og Los Problemos, der hver fik 15.000 kroner for at spille op til dans.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Kan alle disse SKANDALER da ikke printes ud i A3 i 179 eksemplarer ?
    Og find så lige ud af hvorfor langt størsteparten af disse taburetklæbere ikke vil fortælle os deres mening (HER) og samtidig hvorfor de ikke vil gøre noget ved det!!!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*