Gourmetmiddag, flere hundrede flasker vin og limousinekørsel : Vestforbrændingen fejrede direktørs pensionering for over 100.000 kroner

Del artiklen her:

Da den kommunale Vestforbrændings direktør gik på pension, blev det fejret efter alle kunstens regler. Derfor blev skatteyderne pålagt at betale for et overflødighedshorn af festligheder.

– På Vestforbrænding møder vi klokken 7 og går hjem, når vi går på pension.

Sådan har mottoet ifølge Lokalavisen været for Ivar Green-Paulsen, mens han var direktør for det kommunalt ejede Vestforbrændingen. En af landets største affaldsfirmaer, som årligt håndterer i størrelsesordenen 570.000 tons affald fra private og virksomheder. En opgave som løses for de i alt 19 kommuner, som har en andel i selskabet, der har hovedkvarter i Glostrup.

Den 27. februar 2015 behøvede Ivar Green-Paulsen ikke længere at møde klokken 7 om morgenen, da han gik på pension. Men der var langt fra tale om en almindelig markering af afslutningen af hans erhvervskarriere, da arbejdsgiveren sørgede for at dagen blev mindeværdig. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i repræsentationsudgifterne afholdt af Vestforbrændingen.

Herunder også i den del af festlighederne, som blev holdt under eksklusive rammer i det indre København.

 

Blev hentet i limousine – med champagne

Ifølge de fremsendte bilag, var alle sejl sat til for at Ivar Green-Paulsens sidste arbejdsdag kunne blive en mindeværdig en af slagsen. Det gjaldt også for den form for transport, som blev valg til den afgående kommunalt ansatte og hans hustru. De blev nemlig hentet i limousine, hvor der under kørslen blev serveret champagne.

Derved kunne ankomsten ske standsmæssigt til Vestforbrændingens hovedkvarter i Glostrup, hvor der var dækket op til fest. Ikke kun fordi der var bestilt 110 menuer til de inviterede gæster for 39.556 kroner, men også fordi der var indkøbt 126 flasker vin til brug ved festlighederne.

De blev hjulpet på vej af et festudlejningsfirma, der var hyret ind til lejligheden for 9.757,50 kroner, ligsom der blev indkøbt blomsterdekorationer for et lignende beløb.

 

Kunst og gourmet i herskabslejlighed

Efter receptionen på Vestforbrændingen, drog den afgående direktør med følge videre til Restaurant Voce i København. Et spisested som holder til huse i en ombygget herskabslejlighed i centrum af København, hvor det udtalte formål er at kombinere gourmetoplevelser med kunst.

En speciel kombination, der også kan aflæses på prisen skatteyderne måtte betale for besøget i slutningen af februar 2015. Regningen for de 18 spisende gæster lød på 20.950 kroner, svarende til en gennemsnitlig kuvertpris over den almindelige grænse på 1.000 kroner, der traditionelt udledes af Peter Brixtofte-sagen.

Den dyre middag var en af årsagerne til, at skatteyderne i alt måtte betale 102.911,99 kroner, for at Vestforbrændingen kunne sende sin direktør på pension.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*