Lønfest på genbrugspladsen : Vestforbrændingens direktør tjener langt mere end Lars Løkke

Del artiklen her:

Kommunale Vestforbrændingen er ikke kun stedet, hvor fremtrædende borgmestre mødes til dyre og våde fester. Det er også en virksomhed, som udbetaler millionlønninger til en række af sine medarbejdere.

– Via vores eget fjernvarmenet leverer vi varme til vores kunder i Ballerup, Furesø, Herlev, Gladsaxe og Lyngby-Taarbæk Kommuner. Den overskydende fjernvarme sælger vi til de store fjernvarmesystemer i København og på Vestegnen.

Sådan lyder en del af den præsentation, som Vestforbrændingen giver af sig selv på sin hjemmeside. Det for den kommunale virksomhed, der til sammen ejes af 19 københavnske forstadskommuner. Et af hovedområderne er samtidig driften af en lang række genbrugsstationer, som årligt modtager omkring 300.000 tons affald.

Men hvad Vestforbrændingen ikke fortæller på sin hjemmeside er dog, at den langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne. Det viser i stedet aktindsigter som Journalista.dk blandt andet har opnået i de lønninger, som er blevet udbetalt til ledende medarbejdere.

Herunder til dets direktør, der ligger i en lønramme, der klart overgår hvad der normalt forbindes med kommunale selskaber.

 

Håndfuld medarbejdere over millionen

Ifølge de fremsendte bilag, udgjorde hans såkaldte bruttoløn i 2016 1.701.428,90 kroner. Det vil sige den samlede løn inklusiv eksempelvis pensionsindbetalinger og såkaldte engangsvederlag, hvis medarbejderen modtog sådanne i løbet af 2016. Dermed tjente Vestforbrændingens direktør mere end Danmarks statsminister, hvis lønkonto i 2016 lød på cirka 1.5 millioner kroner.

Der er dog langt fra tale om, at det er første gang, Vestforbrændingens direktør tjener mere end statsministeren. Således tjente den nuværende førstemands forgænger eksempelvis i 2013 og 2014 henholdsvis 1.649.572,03 kroner og 1.651.437,11 kroner, mens han i 2012 kunne sætte 1.644.135,85 kroner ind på kontoen.

De fremsendte aktindsigter viser samtidig, at det ikke kun er Vestforbrændingens øverste daglige leder, som har en ganske fornuftig indtjening. Det samme gælder også energi- og udviklingscheferne, hvis lønsedler i 2016 stod skatteyderne i 1.21.750,39 kroner og 1.092.140,44 kroner.

Den sidste Vestforbrændings-medarbejder som i 2016 tjente over millionen, var HR-chefen der dette år kunne tage 1.039.216,92 kroner med sig hjem fra arbejde.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*