Borgmestrenes ukendte festforening : Vestforbrændingen – Vejle Havn version 2.0

Del artiklen her:

Kuvertpriser til 3.000 kroner, vin ad libitum, overflødighedshorn af gaver og eksotiske rejser på skatteydernes regning. Det er blandt historierne, som Journalista.dk de kommende dage offentliggør om det kommunale Vestforbrænding.

Vestforbrændingen er Danmarks største kommunalt ejede affaldsselskab, som så dagens lys tilbage i 1970. Det som følge af et samarbejde mellem 19 først og fremmest københavnske forstadskommuner, som på den måde eksempelvis ville sikre sig billig fjernvarme.

Men de kommende dage kan Journalista.dk afslører, at det langt fra kun er forbrænding af affald forstadsborgmestrene tænker på, når de mødes i forbindelse med tilsynet af den kommunalt ejede og finansierede virksomhed. Det på baggrund af aktindsigter ikke kun opnået i forbruget blandt bestyrelsesmedlemmerne, men også selskabets ledende medarbejdere.

Gennemgangen af udgiftsbilagene viser et forbrug af skattekroner, som langt synes at overgå, hvad der sås under skandalen om Vejle Havn – der også blev afdækket af Journalista.dk.

En væsentlig forskel er dog, at det i Vejle alene var lokalpolitikere fra den østjyske kommune som var involveret, mens Vestforbrændingen har afstikkere til langt størstedelen af de 19 ejerkommuner.

 

Politiske uenigheder glemmes under årlige skatteyderbetalte fester

En del af det sociale liv omkring Vestforbrændingen er årlige sammenkomster, som meget naturligt er døbt bestyrelsesfester. Her deltager markante borgmestre fra de københavnske forstadskommuner, hvor de og deres ægtefæller under festlige rammer kan møde selskabets ledende medarbejdere.

For en stund kan de politiske uenigheder således gemmes af vejen, når eksempelvis en konservative borgmester som Michael Ziegler over god mad og vin stikker hovedet sammen med den socialdemokratiske kollega Ole Bondo Christensen, der de seneste år har haft status af bestyrelsesformand for Vestforbrændingen.

Dermed har det været under hans vagt, at det kommunale selskab har fortsat et meget stort forbrug over rejse- og repræsentationskontoen. På samme måde som det også har været under Bondo Christensens overordnede ledelse, at medarbejdere har kunnet tjene mere end Danmarks statsminister, mens de også har rejst til særdeles eksotiske destinationer.

Et forbrug af skatteyderkroner, som den kommende tid afdækkes af Journalista.dk.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*