Fynsk kommunaldirektør scorer bonus på 570.000 kroner – for at fortsætte i sit eget job

Del artiklen her:

Kommunaldirektører ligger i forvejen i en lønramme, som de færreste kan drømme om. Alligevel sikrer de sig kæmpe bonusser, hvis de bliver i deres stillinger – hvilket eksempelvis har været tilfældet i Nordfyns Kommune.

Nordfyns Kommune

– Vi er nået i mål med et budget, der opretholder det høje niveau på velfærdsområderne, samtidig med at vi understøtter indsatsen for, at Nordfyns Kommune også fremover er en attraktiv kommune at både bo og drive virksomhed i.

På blandt andet denne måde fremlagde Morten Andersen, borgmester i Nordfyns Kommune, overfor TV2 Fyn det budgetforlig for 2017, som blev indgået i den fynske kommune sidste efterår. En politisk aftale der blandt andet gjorde, at der blev skåret 25 millioner kroner i det kommunale budget. Det var blandt årsagerne til, at vej og park-afdelingen måtte skære 2.2 millioner kroner i 2017, mens forventningen er yderligere nedskæringer i 2018.

Læs også : Lisbeth Zornig fik halv million for at skrive én rapport – som blev forsinket i månedsvis

Men det var bestemt ikke alle steder i Nordfyns Kommune, at der i 2016 var smalhals. For ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk, var der markante lønudbetalinger til kommunens øverste embedsmænd.

Oversigt over udbetalinger af løn til direktionen i Nordfyns Kommune i 2016

 

To direktionsmedlemmer med store bonusser

De fremsendte bilag til Journalista.dk fastslår nemlig, at der i 2016 var to direktionsmedlemmer, som kunne sætte ganske fornuftige ekstra beløb ind på kontoen. Det drejede sig om kommunaldirektøren og kommunens børne- og ungedirektør, hvor kommunaldirektørn modtog den klart største bonus, hvilket lød på 571.817 kroner.

Læs også : Drak for 18.273,94 kroner på 2.5 time : Filmfolk brændte 275.918 kroner af i Hollywood

Den kom til udbetaling fordi han havde været ansat så længe som kommunaldirektør i Nordfyns Kommune, at der skulle ske udbetaling af såkaldt åremålstillæg. Udbetalingen af åremålsbonusen samt andre personlige tillæg og pensionsindbetalinger fra Nordfyns Kommune gjorde, at kommunaldirektøren i 2016 tjente 2.0161.903 kroner.

Læs også : Kommunalt vandværk på statsbesøg med Dronning Margrethe i Indonesien for 121.370 kroner

I 2016 var der også en ganske pæn bonus til børne- og ungedirektøren, hvis årsløn dermed endte på 1.204.812 kroner. Eller et par hundrede tusinder over, hvad direktørerne for social- og arbejdsmarked og teknik-, erhverv- og kultur, kunne sætte ind på deres lønkontoer dette år.

Del artiklen her:
10 Comments

 1. Det er fustrendeene at der er selvbetjening på de øverste kontoer i den kommunale verden.
  Det virker på, som om der altid er penge til bonus, rejser, kurser og fester til toppen af lagkagen. Når så en børnehave mangler penge til at renoverer legepladsen. Ja så er der ingen penge til den slags luxus, det må forældrene hjælpe med.
  Jeg bliver ret ud sagt PISSE sur, over det overforbrug af penge. Argumentet med at den høje tiltrækker de bedste er noget pjat. Kommunaldirektøren får mere end dobbelt så i løn end borgmesteren.

 2. Åremålstillæg: sikke noget forfærdeligt pjat. Nu skal således en
  højtlønnet konmunaldirektør have kæmpebonus – forfi
  han har siddet op denne velbetalte post i særlig mange
  år. Magen til nonsens. Hvem godkiender dog sådan
  en tåbelig aftale? Er det særligt, for det kommunale
  på Fyn? Hvad logikken i det?
  Få det dog stoppet!!

 3. Er det fynske tilstande? Med ‘åremålstillæg’?

  Magen til vrøvl. Få det dog stoppet.
  Som om jobbet ikke i forvejen er højt lønnet.
  Skammer manden og borgmesteren, der lægger ryg til sligt, sig slet ikke?

 4. Det er det private erhvervsliv der sætter penge i kommune og statskassen, kommunerne er en slags forvaltere af disse midler, det gør de med svinske karakterer, hvor længe kan Danmark bestå med en så dårlig prioritering.
  Hvorfor skal en offentlig ansat prioriteres anderledes end murerarbejdsmanden, hvorfor er der offentlige ansatte der får i pose og sæk, vi der har slidt i et privat erhverv i mere end 50 år, vi er overset når vi har passeret de 65 år.
  Den politik der føres såvel på Borgen som i kommunerne er ad H…… til, kun dem selv har de i tankerne, og jagter de svage i samfundet.

 5. Sådan frås skal stoppes!
  Hvad i himlens navn bilder de sig ind? De er offentlig ansat til at varetage kommunens interesser ikke leve et liv i luksus. Hvorfor er dette tilladt? Hvorfor er der ingen der standser det? Ja, der er mange spørgsmål men en stor tak til Lars der bringer dette frås frem i lyset.

 6. Tjek forholdene på Bornholm. BRK regi. De er hårrejsende. Samt Grundlovsstridige. Straffeloven §162 bliver “undsagt” konsekvent.

 7. For lige at præcisere,de kommunalt ansatte er ikke ansat til udelukkende at forvalte kommunens interesse, de er i særdeleshed ansat til at forvalte de midler der indkommer via skat m.v., de penge der fremkommer er i store træk hvad det private erhvervsliv skraber sammen via skattekroner, kommunen er jo ikke just en indtægtsgivende forretning, snarere det modsatte. Helt konkret er offentlig ansatte lønnet af disse erhvervsmidler,og derfor er det besynderligt at forvaltningerne øsler med vore penge, men en dag får man vel øjnene op for det fråds der foregår. Dog så længe der på Borgen sidder folk og sover hele dagen, blot vågner hver gang EU er på banen med (sådan skal i gøre), det skal så lige gennemlæses og føres i protokol, det er jo egentlig allerede vedtaget ( af EU ). Det er sådan Danmark fungerer i dag, indflydelse!!!nej der var engang!!!!!!!!!!!!

 8. Det er imponerende at de kan holde sig selv ud og malke borgerenes penge ned i egne lommer de sover sikkert også ude mærket !!!!!

 9. En kommunaldirektør kan sagtens være 2.0161.903 kroner værd, når han styrer kommunens budgetter sådan, at der ikke er behov for at skære 25 millioner kr. i Nordfyns Kommunes budget … hum … men, men, men … det har han netop ikke gjort, så øh ….

  • En murerarbejdsmand kan sagtens være mere end sin løn værd, han får det bare ikke, hans ansættelseskontrakt er nemlig ikke lavet af nogle offentlige ansatte,ingen bonus efter 10-20 eller 25 års ansættelse, måske en ekstra øl på dagen.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*