Drak for 18.273 kroner på 2.5 time : Filmfolk brændte 275.918 kroner af i Hollywood

Del artiklen her:

Ikonisk Hollywood-hotel, fri bar og dyr PR-bistand. Det var blandt grundene til, at skatteyderne måtte finde den store pung frem, da Det Danske Filminstitut i 2016 drog til Oscar-uddeling i Los Angeles.

– Kulturminister Bertel Haarder deltager sammen med ministersekretær Alexander Méli Barming, afdelingschef i Kulturministeriet Steen Kyed, administrerende direktør for Det Danske Filminstitut Henrik Bo Nielsen og vicedirektør for Filmstøtte i Det Danske Filminstitut Claus Ladegaard.

Sådan lød det på Dansk Film Instituts hjemmeside i forbindelse med, at det gjorde klar til at rejse til Oscar-uddelingen i Hollywood i slutningen af februar 2016. Det i forbindelse med at to danske film var nominerede til verdens mest prestigefyldte filmpris, hvilket skete i kategorierne bedste ikke-engelsk sprogede film og dokumentarer.

Hvad filminstituttet dog ikke kom ind på, var hvad det ville koste de danske skatteydere, når medarbejdere og eksterne konsulenter blev sendt til den amerikanske vestkyst. Det fremgår i stedet af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de afholdte udgifter.
Herunder også de regninger, som embedsmændene påførte skatteyderne i forbindelse med festligheder, som ikke syntes at have nogen direkte forbindelse til selve Oscar-uddelingen.

 

Ikonisk Hollywood-hotel base for DFI

Ifølge de fremsendte bilag, lagde det danske filminstitut sin base på Sunset Marquis Hotel. Et klassisk Hollywood-hotel, der ikke kun er kendt for at have noget så specielt som et musikstudio indbygget i de sydeuropæisk inspirerede bygninger. Det er også berømmet for sine verdensberømte kunder, der bruger hotellet som en et åndehul i forbindelse med opgaver i Los Angeles og Hollywood.

En status der kunnet ses på de regninger, som Sunset Marquis efter Oscar-festlighederne i 2016 sendte til Det Danske Filminstitut (DFI). Først og fremmest for de forskellige receptioner, som blev henlagt til hotellets barer og restauranter. Eksempelvis lød fakturaen på 2.625 dollars, hvilket i slutningen af februar 2016 svarede til 18.273,94 kroner, da DFI indbød til 2.5 timers fri bar.

Udgifter der kom oven i eksempelvis lejen af et spaområde, der var en del af en tre dages nordisk event.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*