DR forskelsbehandler igen værtsbyer for millioner : Herning får MGP gratis

Del artiklen her:

Mens andre værtsbyer har betalt millioner for det danske Melodi Grand Prix, lyder der helt andre toner toner denne weekend i Herning. Midtjyderne betaler nemlig ikke for, at DR lægger vejen forbi med slagerfestivalen.

– Vi skal til Herning, og det bliver et glædeligt gensyn. Melodi Grand Prix passer perfekt til byen, og Boxen er et af de bedste steder i landet at producere tv i, så vi har de ideelle rammer at arbejde med. Der er også altid en forrygende stemning blandt publikum i Boxen, og det smitter af på showet og når helt ud i stuerne til alle seerne.

Sådan lød det ifølge DR.dk, da Jan Lagermand Lundme, underholdningschef hos Danmarks Radio, det tidlige efterår kunne afsløre, at 2017-udgaven af Melodi Grand Prixet den kommende weekend afholdes i Herning. Han blev bakket op af Lars Krarup, borgmester i Herning, der kunne fortælle, at uldjyderne ville bruge sangkonkurrencen som løftestang for en række lokale arrangementer.

Som et særsyn bliver grand prix-festen en forholdsvis billig omgang for Hernings skatteborgere, som kun kommer til at betale for de lokale arrangementer. Ifølge aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Herning Kommune, modtager Danmarks Radio nemlig ikke nogen kommunal betaling for arrangementet i Boxen.

Det står i skarp kontrast til, hvad andre kommuner de senere år har betalt til den statslige tv-station.

 

Odense betalte over 3 millioner for at få MGP til byen

Ifølge andre aktindsigter opnået af Journalista.dk har normen ellers været, at det har kostet millioner af kommunale skattekroner at blive værtskommune for et MGP-show. Således betalte Ballerup eksempelvis 1.125.000 kroner, da den storkøbenhavnske kommune fik besøg af DR i 2011.
Det var dog intet i forhold til, hvad Aalborg betalte i 2012 og 2015, hvor nordjyderne lagde henholdsvis 1.947.000 kroner og 2.000.000 kroner på bordet. Nordjyderne blev dog overgået af Odense Kommunes udgifter i 2014, da fynboerne betalte 3.125.000 kroner for at komme på landkortet.

Udbetalinger der skal ses i sammenhæng med, at Herning Kommune heller ikke i 2013 betalte Danmarks Radio, da de også dette år placerede det danske Melodi Grand Prix i Boxen. Således er det anden gang indenfor fire år, at Lars Krarups kommune har forhandlet sig frem til et gratis show, som andre har betalt store beløb for at få til byen.

Herning Kommune oplyser overfor Journalista.dk, at udgifterne til de lokale arrangementer forventes at komme til at ligge på 125.000 kroner. Eller omkring 10.000 kroner mere, end hvad der blev brugt på lignende tiltag sidst, hvor Herning lagde gulv til et Melodi Grand Prix.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*