Tinderbox-festival på skatteydernes regning : Odense Kommune køber billetter for 450.000 kroner

Del artiklen her:

Det er ikke kun almindelige gæster, som tropper op til Tinderbox-festivalen. Det samme gør Odense Kommune, hvis politikere og embedsmænd på skatteydernes regning får særdeles god behandling under musikfestivalen.

– VIP er et område, hvor man kan få et pusterum fra den hektiske festivalstemning. Bedre plads, flere siddepladser og færre toiletkøer.

På blandt andet denne måde markedsfører Tinderbox-festivalen på sin hjemmeside de VIP-billetter, som for 2.495 kroner inklusiv gebyr kan købes til festivalen. En festival, der i 2017 løber af stablen mellem den 22. og 24. juni, markant støttet af Odense Kommun, når der hvert år bruges millioner af skatteyderkroner på at hente navne som Lukas Graham, MØ og Pet Shop Boys til Tusindaarsskoven.

Det er dog ikke kun traditionelle gæster, som i løbet af festivalen har adgang til VIP-områdets faciliteter. Det samme har også en lang række af Odense Kommunes politikere og embedsmænd, hvilket fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk.

Aktindsigter der blandt andet viser, at det langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne, når toppen af fynsk politik og administration finder festival-tøjet frem.

 

410 embedsmænd, politikere og venner af huset på VIP-billetter

Ifølge de fremsendte bilag er det i høj grad i VIP-området, at man også ved sommerens festival kan forvente at møde udsendte fra Odense Kommune. Således aftalte politikerne i 2016 med festivalen, at den for fremtiden aftager intet mindre end 410 VIP-billetter – samt 45 forskellige typer traditionelle partoutbilletter. Adgangskort parterne har opgjort til at have en værdi på 450.000 kroner, hvilket betales af kommunekassen.

Af disse er 80 VIP-partoutbilletter, som giver adgang til såkaldte erhvervstiltrækningsworkshops og andre lignende møder under Tinderbox. For yderligere 70 af VIP-billetterne gjaldt, at de var partoutbilletter, som blev uddelt til først og fremmest embedsmænd, for at de kunne deltage i forskellige erhvervsarrangementer. Desuden køber kommunen fast 260 VIP-endagsbilletter, ligesom den også er aftagere af 45 almindelige partoutbilletter.

Odense Kommunes billetindkøb er langt fra det eneste tilskud, som de fynske skatteborgere får lov til at betale til Tinderbox-festivalen. Selv om festivalen kun har eksisteret siden 2015, har Odense Kommune allerede støttet med minimum 18 millioner kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*