Sophie Hæstorp & Co. i Schweiz : Brændte 145.000 kroner af på afslappende program

Del artiklen her:

AMGROS er det offentliges indkøbscentral. Men det er også stedet, hvor medlemmer af regionsrådene kan komme på dyre studieture, hvis programmer giver luft til betalte turistoplevelser.

– Den primære opgave hos Amgros er at sikre, at de offentlige sygehuse i Danmark altid har de fornødne lægemidler til rådighed – og altid indkøbt til en god pris. Den opgave løser vi i praksis gennem udbud og storindkøb. Vi står for at indkøbe hele 99 pct. af de lægemidler, der anvendes på offentlige sygehuse i Danmark.

På blandt andet denne måde beskriver AMGROS sig på sin hjemmeside, hvor den offentligt ejede organisation samtidig slår fast, at den er ansvarlig for indkøb af høreapparater. Indkøb der således går ud til ikke kun høreklinikkerne, men blandt andet også sygehusenes apoteker.

Regionernes ejerskab af AMGROS medfører, at der er en markant repræsentation af regionsrådspolitikere i selskabets bestyrelse. En tilstedeværelse der også giver sig udslag i, at skatteyderne jævnligt må finde den store pung frem, for at politikerne sammen med ledende AMGROS-medarbejdere, kan komme på studieture.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i rejserne, som AMGROS har afholdt de 5 seneste år.

 

Kort virksomhedsbesøg efterfulgt af kulinariske oplevelser

Ifølge de fremsendte bilag var stor politisk deltagelse, da AMGROS mellem den 6. – 8. maj 2015 sendte en delegation på 13 til Schweiz. Det først og fremmest i skikkelse af formanden for Region Hovedstaden, Anne Sophie Hærtorp Andersen, der blandt andet havde partifællerne Poul-Erik Svendsen, Region Syddanmark, og Henrik Fjeldgaard, Region Midtjylland, med på rejsen til bjerglandet.

Turen stod i alt skatteyderne i 145.832 kroner, men var baseret på det udleverede program langt fra en rejse, som var pakket med faglige indtryk. Eksempelvis var der torsdag den 7. maj kun ét fagligt programpunkt, som bestod i et besøg hos Novartis International, der startede klokken 9.45 og sluttede klokken 14.30. En schweizisk medicinalvirksomhed med omkring 120.000 medarbejdere, som har hovedsæde i Basel.

Mens det faglige indhold denne dag var til at overskue, var det udleverede program anderledes udførligt i forhold til, hvad der skulle spises om aftenen – og hvor det skulle ske. Det skete på Le Dézaley, der leverede en tre retters middag.

Halv fridag i London – afsluttet med verdensberømt musical

Det er dog langt fra første gang, at AMGROS har arrangeret dyre studieture for dets bestyrelsesmedlemmer og ledende medarbejdere. Det var også tilfældet i 2011, hvor turen gik til London. Rejsen kostede skatteyderne 193.925 kroner, hvilket dækkede udgifterne for en delegation på 14 inklusiv 7 regionspolitikere, anført af den daværende socialdemokratiske bestyrelsesformand Bent Hansen.

Torsdag den 17. marts var en af de dage, hvor AMGROS’ udsendte havde en hel del til rådighed i den engelske hovedstad. Den blev brugt på forskellige virksomhedsbesøg om formiddagen, således at politikere og embedsmænd først i ro og mag kunne sætte sig til rette på en frokostrestaurant, for efterfølgende at gøre sig klar til middagen på Indigo at One Aldwych.

En restaurant med reklamer for musicalen Løvernes Konge på væggene, hvilket ikke var helt tilfældigt for AMGROS’ aftenunderholdning. På skatteydernes regning tog politikere og ansatte efter spisningen videre for at opleve musicalen, som har sit udspring i Disney-filmen af samme navn.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*