Griske DR-folk : Café Hack scorede 125.000 kroner på at sende fra Frederikshavn

Del artiklen her:

Det er et af Danmarks mest aflyttede radioprogrammer. Det kan også aflæses på de regninger, som Café Hack i strid med DRs regler har sendt til sine værter i forbindelse med sommerturneer.

– Det vil i givet fald være noget, vi skal kigge på, da det er helt i strid med DR’s reg­ler. Vi må ikke den slags.

Sådan lød det tidligere på måneden fra Lars Daneskov, da han i sin egenskab af redaktør på P4, overfor Radio 24syv kommenterede på, at programmet Café Hack havde ansøgt Morsø Kommune om 67.5000 kroner, for at sende fra en kro i den nordvestjyske kommune. Overfor Radio 24syv oplyste Lars Daneskov samtidig, at han ikke var klar over, hvorvidt Café Hack havde forsøgt at få andre til at betale for, at udsendelsen med base i Aarhus aflagde visit andre steder i landet.

Journalista.dk kan nu afslører, at ansøgningen til Morsø Kommune langt fra har været enestående. Det fremgår af en rundskrivning til de kommuner og arrangører, som de seneste år har haft besøg af Café Hack.

Tilbagemeldingerne dokumenterer, at Café Hacks sommerturne har været en ren pengemaskine for SK Productions. Det private produktionsselskab, der indehaves af studieværten Søren Dahl og makkeren Kristian Borregaard – og som producerer det populære radioprogram.

 

Langt over private radiostationers priser

Et af de steder Café Hack besøgte på sin sommerturne i 2016 var Knivholt Hovedgaard, som er en nordjysk kulturinstitution beliggende ved Frederikshavn.

Ifølge en skriftlig tilbagemelding til Journalista.dk fra Knivholt Hovedgaard, var det langt fra en billig oplevelse, da Søren Dahl & Co. lagde vejen forbi Frederikshavn. I alt kostede det ifølge nordjyderne mellem 125.000 og 130.000 kroner, fordi DR-programmet både skulle have 80.000 kroner eksklusiv moms for at sende, ligesom regningen for opstilling af udstyr lød på 11.000 kroner. Der ud over krævede radiofolkene gratis overnatninger, ligesom de blev bespist og fik fribilletter. I 2017 fik Knivholt Hovedgaard igen tilbudt et besøg af Café Hack, hvilket man dog takkede nej til.

Tilsyneladende har SK Productions strammet den økonomiske skrue overfor de først og fremmest helt eller delvist skatteyderfinansierede organisationer, som lægger hus til programmer. Således oplyser Fregatten Jylland overfor Journalista.dk, at det kostede 60.000 kroner eksklusiv moms, da Café Hack sendte der fra i 2014.

Fakturaer der skal ses i sammenhæng med, hvad private radiostationer tager for lignende udsendelser. Således kostede det i 2016 skatteyderne inklusiv moms 37.500 kroner, da den vejlensiske radiostation VLR sendte fra Hedensted Kommune, da den fik besøg af TV2’s Tour de France-studie.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*