Hjemmeplejen i Aalborg hyrer konsulentfirma til filmproduktion, feltarbejde og power points – for 488.750 kroner

Del artiklen her:

Antropologiske studier er normalt noget, som danske sociologer udfører for DANIDA. Men det sker også i Aalborg Kommune, hvis budgetter gerne overskrides for at få udført denne type undersøgelser i hjemmeplejen.

– Forvaltningens arbejde spænder lige fra børnepasning, tandpleje, tilbud til børn og unge med sociale problemer og handicap, anbringelse til hele beskæftigelsesindsatsen.

På blandt andet denne måde præsenterer Aalborg Kommunes Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen sig på sin hjemmeside, hvor det samtidig slås fast, at den har fokus på tilbud til kommunens børn og unge. Samtidig hjælper forvaltningen også kommunens udsatte voksne, hvilket eksempelvis vil stofmisbrugere.

Et andet naturligt arbejdsområde er de muligheder for hjemmepleje, som de ældre nordjyder tilbydes af Aalborg Kommune. Aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Familie- og Beskæftigelsesforvaltningens forbrug af konsulenter de seneste år viser dog, at det langt fra er en opgave, som embedsmændene løfter på egen hånd.

Eksempelvis gjorde man i 2014 brug af et københavnsk konsulentfirma, som på en noget alternativ måde satte fokus på, hvordan aalborgenserne kunne forbedre deres hjemmepleje.

 

Filmproduktion, inddragelses-workshop og feltarbejde

Ifølge de udleverede bilag, var det en meget blandet pakke af ydelser, som It is a bird fik solgt til Aalborg Kommune. Ikke kun i forhold til kontakten til byens ældre, men fx også i forhold til præsentationsmaterialer.

Således blev der eksempelvis aftalt produktion af en film, som efterfølgende skulle vises for kommunens dagplejere. Budgettet stod i 30.000 kroner eksklusiv moms, mens en såkaldt inddragelses-workshop medførte en forventet udgift på 25.000 kroner eksklusiv moms. En væsentlig del af arbejdet var også, at konsulenterne i 10 dage fulgte medarbejderne i dagplejen. Det var der afsat 10 dage til, hvilket også inkludere produktion af såkaldt feltarbejdsmateriale – hvilket eksklusiv moms blev budgetteret til 90.000 kroner.

En anden væsentlig del af It is a birds arbejde for den nordjyske kommune var, at konsulentfirmaet skulle undersøge og udvikle et nyt design, som efterfølgende ville blive præsenteret via grafer og power points. Et arbejde som ifølge det udarbejdede overslag, ville komme til at koste skatteborgerne 90.000 kroner eksklusiv moms.

I sidste ende måtte de dog punge ud med langt mere, end hvad der oprindeligt var aftalt. Mens budgettet inklusiv moms lød på 406.250 kroner, endte den samlede regning inklusiv denne statslige afgift på 488.750 kroner. Stigning skyldtes blandt andet en ekstraregning på lige under 70.000 kroner, som gik til honorering af en moderator inklusiv planlægningsmøde og rejseomkostninger på over 40.000 kroner.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*