DF-ordfører om generaldirektørs gigantløn : Bestyrelsesformand må gribe ind

Morten Marinus - Pressefoto fra Folketinget
Del artiklen her:

Også i 2017 sikrede Danmarks Radios generaldirektør en lønforhøjelse, så hun stadig tjener langt mere end dobbelt så meget som statsministeren. En fremgangsmåde, som DFs medieordfører, Morten Marinus, finder dybt kritisabel.

Danmarks Radio Maria Rørbye Rønn

3.688.115 kroner.

Så meget tjente Danmarks Radios generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, i 2017, når der sker medtagelse af arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger. En stigning i forhold til 2016 på 65.136 kroner, som dog langt fra har været enestående. For som Journalista.dk tidligere har kunnet afsløre, modtager Maria Rørbye Rønn fast iøjnefaldende forhøjelser af sin løn, der i forvejen klart overgår statsministeren.

Læs også : Årsløn på 3.622.979 kroner rakte ikke – DRs generaldirektør scorede kæmpe lønforhøjelse i 2017

Lars Løkke Rasmussen tjener nemlig i runde tal 1.500.000 kroner om året, mens menige ministre må tage til takke med omkring 1.200.000 kroner – eller reelt kun 1/3 af Maria Rørbye Rønn.

 

DF-ordfører tager afstand fra lønudvikling

Den juristuddannede chef er dog langt fra den eneste hos statsmediet, som tjener langt over millionen. Således viser aktindsigter opnået af Journalista.dk, at det i 2016 var tilfældet for 15 medarbejdere. Her til kommer så lønningerne til studieværterne, som Danmarks Radio kræver hemmeligholdelse af, fordi man anser deres indtjening for en forretningshemmelighed.

Læs også : Afsløring: P3-stjerner ansætter hinanden – uden jobopslag

Et lønniveau for Maria Rørbye Rønn, som Dansk Folkepartis medieordfører Morten Marinus tager afstand fra. I en email til Journalista.dk skriver han således :

– Jeg mener det er en forkert løn strategi at DRs ledelsen har overfor disse lønstigninger/bonusser i direktionen. Jeg forstår ikke at DRs bestyrelsesformand forsat ønsker denne fremgangsmåde.

Del artiklen her:
2 Comments

 1. Utroligt at Folketinget ikke bare lovgiver om, hvordan kommuner og regioner antager folk.
  De burde ansættes med almindelig prøvetid, almindelig løn og almindelige opsigelsesvilkår- hvad er der galt med funktionæransættelse?
  Og hvorfor kan de ikke nøjes med max 50.000 om måneden, ingen er mere værd- ellers så rejs til EU, hvis de er så fantastiske..

 2. Hvorfor er der ingen der vil gøre noget ved Rørbye Rønns løn ????
  Det skriger sgu da til himlen!!!
  Så UTROLIG dygtige mennesker må søge over i der private !
  Lad os se hvem der byder over 3,7 millioner + kæmpepension + SELVF. resultatløn (for at bestyre en “genudsendelsesforretning!)

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*