Frank Jensen forgylder sin stadsarkitekt : Fik udbetalt kæmpebonus i forbindelse med nytåret

Pressefoto Københavns Kommune
Del artiklen her:

Hos Københavns Kommune klager de over økonomisk smalhals. Det sker samtidig med, at der udbetales store bonusser til embedsmænd som kommunens stadsarkitekt, selv om hun i forvejen tjener over millionen.

Frank Jensen Københavns Kommune

– Jeg vil opfordre borgmestre rundt omkring i landet til at gøre det samme og sige: Vi tager hånd om kommunens økonomi, og så må finansministeren, regeringen og Dansk Folkeparti selv lægge ansigt til, hvis der skal laves besparelser i kernevelfærden

Sådan lød det vinteren 2016 fra Frank Jensen, overborgmester i København, overfor TV2 i forbindelse med en udmelding om, at han sammen med en række andre borgmester ville gå til kamp mod det såkaldte omprioriteringsbidrag. En ordning hvor en række af Danmarks mere velhavende kommuner indbetaler store beløb til staten, som efterfølgende fordeler pengene blandt de mindre bemidlede kommuner. En ordning som årligt står til at koste Københavns Kommune omkring 250 millioner. Et beløb Frank Jensen overfor det statsejede medie oplyste var svært at finde i det københavnske budget, som han i forvejen anså for at være spændt til det yderste.

Læs også : Afsløring : Anna Mee fik kæmpe rabat af Københavns Kommune på leje af rådhus til sit bryllup

Det synes dog ikke at være alle dele af den københavnske forvaltning, der er lige ramt af sparsommelighed. For som det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk, har der været fint luft i budgettet til, at i forvejen højt lønnede medarbejdere har kunnet modtage store bonusser.

Københavns Kommunes oplysninger om bonus til stadsarkitekt

 

Millionløn ganget op med årsmålsbonus

I forbindelse med det netop overståede nytår, drejer det sig om statsarkitekten Tina Saaby Madsen. Bedømt på de fremsendte bilag til Journalista.dk skyldes det, at Tina Saaby Madsen er ansat på en årsmålskontrakt. En tidsbestemt ansættelsesform, hvor medarbejderens tilknytning til arbejdspladsen ophører på et i forvejen bestemt tidspunkt. Dog således at en sådan tidsbestemt aftale kan forlænges et uvist antal gange, hvis parterne er enige om det.

Læs også : Flere hundrede overnatninger for kæmpe delegation : Den københavnske elite slog sig løs på Folkemødet – på din regning

En af konsekvenserne for skatteyderne i forbindelse med åremålsansættelser er, at de ved deres udløb eller i løbet af ansættelsesforholdet skal udbetale forskellige former for bonusser til embedsmanden. Typisk på enten 3 eller 6 måneders løn, som embedsmanden får oven i sin normale løn, for på den måde at blive belønnet for at blive i jobbet.

Læs også : Københavnske politikere fik turistoplevelser i Japan – for 350.000 kroner

For Tina Saaby Madsen betyder ordningen, at hun ved udgangen af december 2017 modtog 6 måneders løn. Da hendes årsløn aktuelt ligger på 1.081.635 kroner, har bonusser for at fortsætte i hendes eget job, derfor ligget i størrelsesorden en halv million kroner.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*