Flere hundrede overnatninger for kæmpe delegation : Den københavnske elite slog sig løs på Folkemødet – på din regning

Del artiklen her:

Folkemødet på Bornholm markedsføres som stedet, hvor den jævne befolkning kan møde politikere og embedsmænd til en uformel snak. Men sådan ser de ikke på det hos Københavns Kommune, som på skatteydernes regning sender den absolutte elite.

Folkemøde 2017

– Kulturen indtager de københavnske vandveje og brygger som aldrig før. Alligevel ligger der et stort uudnyttet potentiale i det blå byrum, da store dele af Københavns Havn ikke bliver brugt uden for sommerhalvåret. I denne debat diskuterer vi, hvordan vi indfrier havnens kulturelle potentiale. Hvordan sikrer vi, at havnen bliver en naturlig del af hverdagen, som vi alle kan føle et ejerskab over? Hør en række kulturledere give deres bud.

Sådan lød en del af salgstalen fra det kommunalt finansierede Kulturhavn365 i forbindelse med, at det deltog på Folkemødet 2017. Det blandt andet med et arrangement, hvor man kunne opleve politikere diskutere med embedsmænd og forskellige kunstnere om, hvordan Københavns Havn kan bruges.

Læs også : Prisen for Folkemødet eksploderet : Kommunernes udgifter femdoblet på blot tre år

Et arrangement som ikke tiltrak sig den store opmærksomhed på Bornholm, hvor der i stedet var større søgning til mere folkelige arrangementer med eksempelvis musik og kendte personer. Men Københavns Kommunes fokus på mere elitære emner, fulgte dog fint op på den delegation, som på skatteydernes regning blev sendt til Folkemødet.

For ifølge fremsendte bilag til Journalista.dk opnået efter reglerne om aktindsigt, var der fyldt godt op med ikke kun politikere, men også den absolutte top indenfor den kommunale forvaltning.

Oversigt over Kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes deltagere ved Folkemødet 2017

 

Chefer og direktører i kø for at komme til bornholm

Aktindsigterne viser nemlig, at Københavns Kommunes administrationer tilsammen sendte 77 deltagere til Bornholm. De foretog i alt 191 overnatninger på Bornholm, hvilket var en stærkt medvirkende årsag til, at skatteyderne inklusiv moms måtte af med lige over den halve million kroner for sommerens udflugt til ferieøen.

Læs også : Våde, festlige og dyre møder hos skraldeforening : Vestforbrænding slog sig løs til Folkemøde

Bag tallene gemmer der sig det iøjnefaldende, at besøgene blev foretaget af enten politikere, eftersom 21 medlemmer af den københavnske Borgerrepræsentation var til Folkemøde på skatteydernes regning, eller direktører eller chefer. Det var eksempelvis tilfældet for Kultur- og fritidsforvaltningen, som i alt sendte 17 deltagere til Bornholm. Af disse var de to direktører, syv var chefer, ligesom der også var gjort plads til forvaltningens kommunikationschef, en projektleder, en festivalleder – samt fem menige ansatte.

Læs også : Skærer ned på de gamle – men bruger 125.000 kroner på at optage sig selv til Folkemødet

En fremgangsmåde der også gik igen hos Frank Jensens forvaltning, som inklusiv overborgmesteren sendte 10 deltagere til Folkemødet 2017. Hvilket inkluderede den administrerende direktør, pressechefen, sekretariatschefen, souschefen, tre kontorchefer, innovationschefen samt en specialkonsulent.

Oversigt over deltagerne fra overborgmester Frank Jensens forvaltning ved Folkemødet 2017

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Journalista er vel efterhånden det eneste medie, der gider lave kritisk journalistik. Det fag er åbenbart på Journalisthøjskolen afløst af “Hvordan man laver clickbaits på sociale medier”.

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*