Våde, festlige og dyre møder hos skraldeforening : Vestforbrænding slog sig løs til Folkemøde

Del artiklen her:

Møder arrangeret af et kompetencecenter for affald, kunne umiddelbart lyde kedeligt. Men sådan har det langt fra været for kommunale Vestforbrændingen, når dets top eksempelvis har deltaget i forskellige møder.

– DAKOFA faciliterer en række netværk, hvor foreningens medlemmer kan samles og udveksle erfaringer inden for et givent emneområde. Netværkene har alle et fagligt arbejdsprogram, som justeres årligt og netværket mødes efter behov, og deltager i øvrigt i planlægningen af DAKOFAs øvrige aktiviteter.

Sådan lyder det blandt andet fra DAKOFA, der er en forkortelse for Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer, på organisationens hjemmeside om nogle af de netværksmøder, som udbydes til organisationens medlemmer. Det vil først og fremmest sige offentligt ejede og skatteyderfinansierede organisationer, som eksempelvis forarbejder affald for efterfølgende at omdanne det til varme.

Hvad DAKOFA dog ikke oplyser på sin hjemmeside er, at foreningens netværksmøder langt fra er en billig oplevelse for skatteyderne. Det fremgår i stedet af eksempelvis de aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i Vestforbrændingens repræsentationskonto.

 

Dyre møder på alternative lokaliteter

Hvor dyr en oplevelse det kan være for skatteyderne når Vestforbrændingen deltager i møder, fremgår blandt andet af DAKOFAs årsmøde i 2014. For hver af de 5 repræsentanter fra det Glostrup-baserede forbrændingsanlæg, fremsendte DAKOFA en regning på 9.312 kroner. Eller hvad der svarede til, at den samlede faktura løb op i 46.562,50 kroner.

Det kommunale rensningsanlæg deltager også gerne, når DAKOFA holder møder i Rigsfællesskabets mere fjerne egne. Det skete eksempelvis i juni 2016, hvor Thorshavn på Færøerne blev brugt som mødested. Det i skikkelse af Hotel Føroyar, som er blandt øernes absolut førende hotel- og konferencecentre.

Vestforbrændingen møder også gerne op, når dens brancheorganisation holder sammenkomster på Bornholm. Eksempelvis i 2015 hvor skatteyderne betalte 4.000 kroner for, at Vestforbrændingens udsendte under Folkemødet kunne leje et sommerhus på klippeøen. Det var dog ingen ting i forhold til den middag med tilhørende drikkevarer, som den 14. juni 2015 blev sat til livs på Restaurant No-9 i Allinge. Her lød den samlede regning på 8.120 kroner, hvilket blandt andet skyldtes fiskeretter skyllet ned med vin, cognac og gin.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*