Lille fynsk kommune forgylder sine topembedsmænd : Millioner i gyldent håndtryk udbetalt i forbindelse med nytåret

Del artiklen her:

Faaborg-Midtfyn Kommune har ifølge eget udsagn store problemer med at få enderne til at mødes. En del af forklaringen på de økonomiske problemer, kan findes i de kæmpe bonusser som udbetales til topembedsmændene.

– Det er en mavepuster. Jeg havde ikke forventet, at vi ville få alle de millioner, som vi havde søgt om, men jeg havde forventet, at vi ville få noget. Måske i omegnen af syv millioner kroner, som vi fik i fattighjælp sidste år.

Sådan lød det tilbage i 2014 fra den socialdemokratiske byrådspolitiker Hans Stavnsager, da han overfor Fyens kommenterede på det afslag, som Faaborg-Midtfyn Kommune havde fået fra staten i forbindelse med uddeling af hjælp til trængte kommuner. Socialdemokraten blev bakket op af vicekommunaldirektøren, som anså det for utroligt, at den lille fynske kommune med omkring 50.000 indbyggere igen var blevet fravalgt.

Læs også : Glædelig jul og godt nytår hos stærkt venstreorienteret kommunaldirektør : Får udbetalt bonus i millionklassen for at fortsætte i sit eget job

Men i denne periode var det dog ikke alle dele af Faaborg Kommune, som mærkede nedskæringerne. For de samme politikere som beklagede sig over manglende opbakning fra staten, var nemlig med til at tildele særdeles lukrative ansættelseskontrakter til kommunens topembedsmænd.

Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos kommunen med hovedsæde i Faaborg.

Oversigt fra Faaborg-Midtfyn Kommune om godtgørelser og bonusser til medarbejdere

 

Kommune med tradition for gyldne håndtryk

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var det en særdeles givtig jul og nytår 2017/2018 for den nu tidligere koncerndirektør Louise Thule Christensen. Hun forlod reelt sin stilling i efteråret i forbindelse med en sygemelding, men hun modtog først sin fratrædelsesgodtgørelse ved årsskiftet.

Læs også : Skandaleramt kommune skærer ned på næsten alt – undtagen chefernes millionbonusser

Den må dog omvendt også anses for at have værd at vente på, for Louise Thule Christensen modtog nemlig 1.403.876 kroner. Det var dog langt mindre, end hvad det i 2015 kostede skatteborgerne i Faaborg-Midtfyn kommune at sige farvel til kommunaldirektøren Benny Balsgaard. Her måtte de nemlig hoste op med i omegnen af 3.500.000 kroner, da han ufrivilligt og i utide måtte forlade sin stilling.

Læs også : Sparket ud efter 7 måneder : Embedsmand scorer endnu flere millioner i fratrædelsesgodtgørelse til januar

Sker det for andre medarbejdere i chefstillinger de kommende år, vil det også blive en særdeles bekostelig affærer. For aktuelt har kommunen nemlig 5 chefer, som er omfattet af overenskomster, hvor en fyring vil koste et års løn – hvortil kommer overholdelse af opsigelsesvarsler.

Embedsmænd hvis årsløn inklusiv arbejdsgiverbetalte pensionsindbetalinger, nærmer sig millionen.

Oversigt fra Faaborg-Midtfyn Kommune om godtgørelser og bonusser til medarbejdere

Del artiklen her:
1 Comment

  1. Det er ufatteligt, hvordan der svines med borgernes penge!!!
    Hvis man er tilstrækkeligt “højtlønnet” (så man har god mulighed for at spare op) får man da bonus, bare for at passe det job, man i forvejen får en urimelig (alt for høj) løn for.
    Også selv om det ikke er gået ,som det skulle.
    Hvis man nu kom af med “ham” Christiansen,som bliver ved med at hæve “hende Rønns løn og ansatte mig i stedet til f.eks 60000/md. + pension men UDEN gyldent håndtryk ! Så skulle I bare se !!!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*