Københavnske politikere fik turistoplevelser i Japan – for 350.000 kroner

Billede : Pixabay
Del artiklen her:

Japanske storbyer og turistattraktioner kunne lyde som destinationer med begrænset relevans for Københavns Kommune. Alligevel var der stor politikerrepræsentation, da Borgerrepræsentationen besøgte Solens Rige i 2016.

Københavns Kommune

– Når vi alligevel bygger højt, kan vi lige så godt bygge Skandinaviens højeste.

Sådan lød det i sommer fra Jakob Hougaard overfor Berlingske, da han kommenterede på planerne om at bygge en af Europas højeste bygninger i København. Ifølge det socialdemokratiske medlem af Københavns Borgerrepræsentation, ville den potentielle nye bygning, Great Northern, blive 330 meter høj.

Men det er ikke kun i forbindelse med nybyggerier, at Jakob Hougaard gerne tænker stort. Det går han bestemt heller ikke af vejen for, når han rejser til udlandet som en del af en større repræsentation af københavnske lokalpolitikere og embedsmænd. Det viser aktindsigter som Journalista.dk har opnået i en tur, der i maj 2017 gik til Japan.

Læs også : Frank Jensen tog konen med til OL – og brændte 335.205 kroner af på hotelværelser

Ud over Jakob Hougaard, deltog ifølge de fremsendte bilag også Lars Berg Dueholm (Venstre/LA), Jakob Næsager (De Konservative), Peter Thiele (SF), Flemming Steen Munch (Venstre) og Niels Efterstigaard Bjerrum (Socialdemokratiet) på turen til Japan, hvor medlemmerne af Borgerrepræsentationen var dækket op af en række embedsmænd.

Faktura fra Udenrigsministeriet

 

Samlet pris for Japans-tur ukendt

Hvad turen til Japan i perioden mellem den 9. og 17. maj 2016 samlet kostede skatteyderne, er et godt spørgsmål. For på trods af at det er et lovkrav at fremsende alle udgiftsbilag, har Københavns Kommune ikke medsendt opgørelser over, hvad det kostede at indkvartere den store delegation. På samme måde som kommunen heller ikke har villet oplyse, hvad det kostede at sende den med fly til Japan.

Læs også : Frank Jensen på langfart : Brændte 60.000 kroner af på skraldetur til Beirut

En sammenlægning af udgiftsbilagene opgjort i forhold til den kurs japanske yen havde i maj 2016, viser et resultat på 265.370 kroner. Hertil kommer så de ikke oplyste udgifter til fly og hoteller, hvorfor Japan-rejsens samlede pris må antages at lægge på minimum 350.000 kroner.

Læs også : Pia Allerslev brænder 265.629 kroner af på kursus i USA

For det beløb fik de berejste politikere og embedsmænd ikke kun en række gode middage rundt om i forskellige japanske byer, men også adgang til klassiske turistdestinationer.

Adgangsbilletter til Niko Palace

 

Besøg i legendariske haver og templer – og flot afskedsmiddag

Blandt de skatteyderbetalte turistoplevelser var Niko Palace, der tidligere har fungeret som feriebolig for japanske kejsere. Stedet er også kendt for en lang række haver, der afspejler 1.000 års japansk landskabsarkitektur. På samme måde som paladset giver et indtryk af, hvordan japansk håndværk har udviklet sig over de sidste mange hundreder år. Klassisk japansk arkitektur og kultur kunne delegationen også stifte bekendtskab med, da de besøgte et tempel i Kyoto.

For at bearbejde de mange oplevelser, gjorde politikerne og embedsmændene i dén grad brug af det medbragte mastercard. Det var eksempelvis tilfældet i forbindelse med en afskedsmiddag, som stod skatteyderne i 241.160 yen, eller hvad der svarer til 15.784 kroner. Den fulgte op på andre middage og frokoster, hvor der ikke kun var deltagelse af den danske delegation – men også af forskellige japanske værter.

Læs også : Franks fede OL-tur : 160.000 kroner brugt på rejse og ophold – og billetter for 277.208 kroner

Afskedsmiddag for embedsmænd og medlemmer af Borgerrepræsentationen

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*