Pia Allerslev brænder 265.629 kroner af på kursus i USA

Del artiklen her:

København har spændt det økonomiske bælte ind. Samtidig bruger Børne- og ungdomsborgmesteren Pia Allerslev store beløb på kurser, som skal gøre hende og hendes direktør til bedre ledere.

– Man skal ikke bilde hverken sig selv eller hinanden ind, at det her ikke får konsekvenser rundtomkring i sektoren. Men det er også en bunden opgave. Det er hverken sjovt eller nemt, men pengene skal findes.

På blandt andet denne måde beskrev Pia Allerslev tidligere på året de økonomiske udfordringer, som hendes arbejdsområde slås med. Overfor Politiken slog hun samtidig fast, at besparelserne kunne ramme helt op til 700 københavnske lærere og pædagoger – ligesom de kunne få ”stort set alle tænkelige konsekvenser”.

En konsekvens der dog ikke har været tænkelig, har været nedskæringer i den efteruddannelse, som Pia Allerslev selv har deltaget i. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i hovedstadskommunen. Sammen med børne- og ungeforvaltningens direktør Tobias Børner Stax, deltog hun i 2015 i kurser i USA, arrangeret af det danske selskab LinKS.

 

Mentale udfordringer til borgmesteren og hendes direktør

Med en samlet pris 265.629 kroner inklusiv ophold og transport skulle man umiddelbart forvente, at Pia Allerslev og Tobias Børner Strax gik efter at opnå formelle universitetsgrader – eksempelvis hele eller dele af en MBA-eksamen.

Men kurset arrangeret af LinKS i samarbejde med University of Pennsylvanias handelshøjskole, Wharton School, og italienske Istituto Studi Direzionali, varede ifølge de fremsendte dokumenter blot ganske få dage – hvorfor der ikke blev udstedt noget egentligt eksamensbevis.

Kurset fokuserede på områder som nye mentale modeller, besvarelser af strategiske spørgsmål på nye måder og reflektioner over forhold i forskellige sektorer. Emnerne blev ifølge kursusprogrammet blandt andet diskuteret med de andre kursusdeltagere, som kom fra forskellige dele af såvel den offentlige som private sektor.

Regningen for Pia Allerslev og Tobias Børner Strax’ kursus, transport og ophold i USA, var der dog ikke den store diskussion om – den blev sendt videre til skatteyderne.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*