Cirkus Arena krævede helsidesannoncer og radioreklamer betalt af Varde Kommune

Del artiklen her:

Kommunen havde tydeligt fremhævet, at der ikke måtte ophænges plakater under Dronning Margrethes besøg. Alligevel fastholder Cirkus Arena, at Varde Kommunes embedsmænd var arrogante overfor dets ønsker.

– Byen skal vel ikke bare være pæn, fordi kongehuset kommer. De er gået helt amok. Kravet er det rene galimatias og vanvid.

Sådan lød det fra Klaus Jochumsen, turnechef hos Cirkus Arena, da han overfor BT forklarede, hvorfor cirkuset nægtede at efterkomme et krav fra Varde Kommune om, at der ikke måtte ske ophængning af plakater under et besøg af Dronning Margrethe tidligere på måneden.

Overfor en række andre medier slog Klaus Jochumsen samtidig fast, at den manglende mulighed for at hænge plakater op i den jyske provinsby, var kommet som et chok. Derfor mente han heller ikke, at Cirkus Arena var forpligtede til at pille sine plakater ned i forbindelse med monarkens besøg.

Aktindsigter opnået af Journalista.dk hos Varde Kommune, giver dog et helt andet billede af forløbet, som sikrede Cirkus Arena national opmærksomhed. Blandt andet viser de udleverede dokumenter, at cirkuset siden slutningen af marts burde have været klar over den manglende mulighed for plakatophængning.

 

Varde Kommune : Begrænsninger mellem den 2. og 4. juni

Det fremgår af en email afsendt den 30. marts til Cirkus Arena, hvor kommunens sagsbehandler blandt andet skriver :

– Der er givet tilladelse til brug af Cirkuspladsen, Bytoften 2, Varde – lørdag den 4. kl. 19 til søndag den 5. juni kl. 22. I anledning af Dronning Margrethes besøg i Varde by og Varde Kommune, må der ikke være plakater i tidsrummet fra den 2. juni til den 4. juni 2016. Det gælder i hele Varde Kommune. Hvis der er plakater i det tidsrum, bliver de fjernet af Varde kommune, og der bliver sendt en regning for nedtagningen.

For at understrege den manglende mulighed for ophængning, havde kommunen fremhævet såvel datoerne som årsagen til begrænsningerne. Alligevel syntes det at komme som en overraskelse for Cirkus Arena, at man ikke havde fri adgang til lygtepælene. I et svar til kommunen den 23. maj, skrev Klaus Jochumsen på vegne af Cirkus Arena eksempelvis :

– Til vores store overraskelse er der i tilladelsen anført at vores cirkuspladser IKKE må hænge i byen fra den 2. – 4. juni 2016. Som bekendt foregår vores årlige gæstespil i Varde dagen efter, den 5. juni 2016. Det siger selvfølgelig sig selv, at det kan vi under ingen omstændigheder leve med.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*