Taxaer rækker ikke : DR-top med tjenestebiler

Del artiklen her:

De kører i taxa for omkring 5 millioner hvert år hos Danmarks Radio. Alligevel har det ikke været tilstrækkeligt for public-stationens topfolk, som er blevet tildelt licensbetalte firmabiler.

– Selvom det virker som mange penge over en årrække, synes jeg faktisk, vi bruger taxa med mådehold. Og vi vil jo gerne have, at gæsterne kommer igen i vores programmer.

Sådan lød det fra Lasse Bastkjær Jensen, kommunikationschef hos DR, overfor BT ovenpå Journalista.dk’s afsløringer af, at Danmarks Radio er storfbruger af taxaer. I perioden mellem 2011 og 2015 betalte mediehuset 30.763.524,49 kroner til hyrevogne, hvilket gav en gennemsnitlig årlig regning på 6.152.704,90 kroner. Et udgiftsniveau som også fastholdes i 2016, hvor DR fra januar til april i år har haft taxaregninger på sammenlagt 1.819.743,08 kroner.

På trods af det store forbrug af taxaer, har det også været nødvendigt for Danmarks Radio at udstyre flere af dets topfolk med en tjenestebil. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i DR’s forbrug.

 

Tjenestebiler ud over millionlønninger

Blandt direktionsmedlemmerne som indenfor de 5 seneste år har fået en bil stillet til rådighed af Danmarks Radio, kan nævnes kulturdirektøren Tine Smedegaard Andersen. På licensbetalernes regning blev der således indkøbt en Golf, som den teologuddannede direktør efterfølgende har kunnet bruge i forbindelse med udførelsen af sit arbejde.

IT-direktøren Peter Andersen har der i mod kunnet råde over en Opel Antara Cosmo, som ved dets indkøb stod licensyderne i 329.640 kroner. Omvendt har der ikke været udgifter til vedligeholdelse siden erhvervelsen i 2013. Hvilket ikke kan siges om mediedirektøren Gitte Rabøls Golf, som de seneste år på denne konto har kostet 89.883,95 kroner.

Dyreste enkeltstående indkøb af en tjenestebil til DRs direktion siden 2011, har været en WW Golf Plus 2.0 til 354.223,50 kroner til DR Danmarks direktør Inger Bach. Den blev efterfølgende udskiftet med en anden Golf, inden hun blev tildelt en Toyota Verso 1,8 Sol – hvilket sammenlagt har kostet 731.803,50 kroner.

Et andet direktionsmedlem, som indenfor de seneste år har haft en tjenestebil stillet til rådighed af Danmarks Radio, er Tine Smedegaard Andersen. Ved siden af en 2015-lønning på 1.755,525 kroner, har hun kørt rundt i en WW Golf 1.6.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*