Odense Kommune mørklægger støtten til Tinderbox

Del artiklen her:

Musikken spiller denne weekend i Tusindårsskoven under Tinderbox-festivalen. Men hvor meget skatteyderne betaler for den, nægter Odense Kommune at oplyse.

– Det er nogle teknisk og juridisk meget komplicerede aftaler, vi har forhandlet på plads med Tinderbox. Derfor er der gået nogle måneder, siden vi underskrev hensigtserklæringen. Samtidig har vi ønsket en meget høj grad af åbenhed, hvilket har forlænget processen yderligere. Vi har ikke noget at skjule, og derfor er vi nu glade for at kunne offentliggøre aftalerne.

Sådan lød det tilbage i januar 2015 fra Ronnie Hansen, udviklingschef i Odense&Co., da Odense Kommune offentliggjorde en række af de aftaler, som var indgået med selskabet bag Tinderbox-festivalen. Ifølge den udsendte pressemeddelelse skulle offentliggørelserne sikre, at offentligheden kunne få klarhed over, hvordan festivalen økonomisk og juridisk var skruet sammen.

Det er dog så som så med åbenheden når det handler om, hvor meget Odense Kommune rent faktisk betaler til Tinderbox-festivalen. Det fremgår af aktindsigtsanmodninger, som Journalista.dk har afsendt til kommunen.

På trods af at Odense Kommunes forvaltning tidligere skriftligt overfor Journalista.dk har oplyst, at man ligger inde med den eksakte pris, nægter den alligevel at fremsende beløbet.

 

Odense Kommune : Ressourcemæssigt spørgsmål

Det fremgår af en email fra kommunens eventmedarbejder :

– For at kunne fremskaffe en fuldstændig udregning eller oversigt over Odense Kommunes samlede udgifter i forbindelse med Tinderbox vil det kræve, at alle bilag fra de forskellige forvaltninger vedr. Tinderbox samles og gennemgås, vores økonomisystem er ikke ombygget, så dette kan gøres med få og enkelte kommandoer. Det vil således være en meget omfattende proces, hvorfor Odense Kommune fastholder, at dette er for ressourcekrævende, og at Odense Kommune derfor ikke er forpligtet hertil.

En del af forklaringen på den manglende mulighed for at fremsende udgiftsbilagene, forklares i samme email med, at en stor del af arbejdet med Tinderbox-festivalen udføres af det i al overvejende grad offentligt finansierede Odense & Co :

– I forlængelse af vores korrespondance over de seneste dage skal jeg præcisere, at Odense & Co. har den primære kontakt til Tinderbox og at Odense & Co. også har et overblik over de enkelte forvaltningers arrangementer i forbindelse med Tinderbox. Dette overblik foreligger dog ikke i skriftlig form, hvorfor der ikke kan gives aktindsigt heri.

På trods af at der er tale om et afslag på aktindsigt, har Odense Kommune ikke fremsendt den ellers lovpligtige klagevejledning.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*