Skandaleramt kommune brænder 400.000 kroner af på Kina-rejse

Del artiklen her:

Besøg i Himmelens Tempel og på Den Kinesiske Mur. Det var blandt årsagerne til, at Vejle Kommune brugte lige under 400.000 kroner på at sende 16 politikere og embedsmænd til Kina.

– Himmelens Tempel er beliggende i det sydlige Beijing. Det blev bygget i 1420 i det 18. år af mingkejseren Yongles regeringstid, og blev udbygget og renoveret under kejserne Jiajing og Qianlong.

På blandt andet denne måde fremstiller Himmelens Tempel sig selv på sin hjemmeside, hvor det samtidig slås fast, at templet fylder 273 hektarer. Templet, som er blevet benyttet af en lang række kinesiske kejsere, er en del af UNESCOs verdensarvsliste, hvilket understreger statusen som turistmagnet.

Det er dog langt fra kun traditionelle turister, som lægger vejen forbi Himmelens Tempel. Blandt andet også en større delegation fra Vejle Kommune, som ifølge udleverede aktindsigtsbilag til Journalista.dk, besøgte templet i 2012.

Det skete som en del af en studierejse for politikere og embedsmænd til Kina, hvilket kostede skatteborgerne i den østjyske kommune 384.565,32 kroner. En regning der først og fremmest skyldtes en faktura fra Det Danske Kulturinstitut, som blev betalt 327.600 kroner for at agere rejsearrangør for den kommunale delegation.

Det i en kommune hvor mange af byrådsmedlemmerne var involveret i skandalen om Vejle Havn, der blandt andet omhandlede et meget stort forbrug af rejsekontoen.

 

Speciel nedfart fra Den kinesiske mur

Ifølge de fremsendte dokumenter, havde Vejle Kommunes tur til Kina 16 deltagere – svarende til en gennemsnitlig udgift per person på 24.035,33 kroner. Det gav luft i budgettet til, at delegationen kunne besøge den kinesiske mur. Hvilket for 5 af deltagerne krævede, at der blev betalt ekstra for en såkaldt nedfart fra muren.

Det har dog langt fra været den eneste gang, at de østjyske skatteydere har måttet finde den store pung frem, så Vejles lokalpolitikere og medrejsende embedsmænd kunne komme på studietur. Det var eksempelvis også tilfældet i i marts 2015, hvor en større delegation besøgte Amsterdam og Eindhoven i Holland. Det kostede ifølge de fremsendte aktindsigter 191.086,38 kroner, hvilket blandt andet inkluderede store guideregninger. I alt betalte Vejle Kommune 5.565,48 euros svarende til 41.391,03 kroner, for at blive vist rundt af RAUM.

Firmaet tog sig eksempelvis betalt cirka 3.500 kroner for at arrangere ”Ekstra smart city trip serviceres”, hvilket inkluderede catering i Amsterdam.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*