Trængsel i computerlokalet : 130.000 kroner brugt på iPad-studietur

Del artiklen her:

I Odder Kommune satser de stort på iPads i undervisningen. Så stort at man sendte en større delegation på lyntur til Skotland, for at studere hvordan skotterne bruger tabletcomputeren i folkeskolen.

– Ved at give iPads til alle lærere og elever bliver Odder Kommune førende med skole-it, ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Undervisningen i vore skoler vil få et kæmpeløft, og jeg er ikke i tvivl om, at det vil bidrage til Odder Kommunes image som et godt sted at bo.

Sådan lød det tilbage i 2011, da Elvin Hansen, daværende socialdemokratisk borgmester i Odder, overfor Avisen.dk kunne fortælle, at den lille østjyske kommune stod foran en større investering i iPads. Helt præcist ville det komme til at koste 7.9 millioner kroner, når der blev indkøbt 2.580 ipads til den østjyske kommunes elever og lærere.

Det var dog langt fra den eneste store udgifter, som Odder Kommune afholdt i forbindelse med det store indkøb af Apple-produkter. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos den østjyske kommune.

De fremsendte bilag viser blandt andet, at en større delegation af politikere og embedsmænd omkring påskeferien i 2011, rejste til Skotland for at studere brugen af iPads i undervisningen.

 

Lyntur til Skotland for delegation på 20

Bilagene fastslår at prisen for studieturen løb op i 129.750 kroner, hvilket blev betalt til rejsearrangøren GB Travel. Hertil kom en regning på 882,61 pund, svarende til 8.123,22 kroner, fra den restaurant, hvor den kommunale delegation spiste.

Årsagen til at der kun var en restaurantregning var, at Odder Kommunes udsendte blot overnattede en gang i Skotland. Der var nemlig afgang fra Kastrup Lufthavn den 27. april, mens hjemrejsen fandt sted allerede dagen efter.

Anført af kommunaldirektør Jesper Hjort, bestod Odder Kommunes delegation af 20 deltagere. Hovedparten var ledere fra kommunens skoler, ligesom der også var blevet plads til en skolekoordinator og en it-konsulent. Samtidig sendte kommunalbestyrelsen 6 af sine kollegaer, som havde følgeskab af direktøren for Børn, Unge og Kultur, den tidligere socialdemokratiske borgmester Gerda Pedersen, samt lederen af kommunens Børne- og familiecenter.

————

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*