Frank Jensen på langfart : Brændte 60.000 kroner af på skraldetur til Beirut

Del artiklen her:

Libanon er blandt de lande, som er hårdest ramt af flygtningestrømmene fra Syrien. Alligevel rejste Københavns overborgmester med en delegation dertil sidste efterår, for at indgå aftaler om skraldehåndtering.

– København er en by, som tager globalt ansvar. Vi bliver regnet for en af verdens grønneste og bedste byer at bo i, og vi vil gerne give vores gode erfaringer videre til en by med store udfordringer. Samarbejdsaftalen med Beirut er en unik mulighed for at dele vores bæredygtige løsninger indenfor affald, energi og inkluderende byrum.

Sådan lød det i pressemeddelse efteråret 2016 fra Frank Jensen i forbindelse med, at overborgmesteren stod foran en rejse til Beirut. Hovedformålet for turen var, at Københavns Kommune ville hjælpe landet i Mellemøsten med at lave en effektiv affaldssortering. Det skyldtes ifølge Frank Jensen det globale ansvar, som København har påtaget sig.

Sådanne ambitioner kommer sjældent gratis, hvilket heller ikke var tilfældet i forbindelse med rejsen til Beirut, som fandt sted i midten af oktober 2016. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået hos Københavns Kommune.

Herunder ikke kun i Frank Jensens egne rejseudgifter, men også dem som hans medrejsende embedsmænd fra Københavns Kommune pålagde skatteyderne.

 

4-stjernet luksushotel base for københavnsk delegation i Beirut

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, kostede det skatteyderne 59.430 kroner at sende Frank Jensen og en håndfuld embedsmænd på langfart til den uroplagede metropol. Hertil kom de andre udgifter skatteyderne måtte afholde, for at kommunale forsyningsselskaber også kunne indgå i affaldssorteringsfremstødet.

En væsentlig del af det beløb gik til overnatningerne på Saifi Suites, der er blandt Beiruts absolut førende luksushoteller. Her kunne Frank Jensen og hans delegation blandt andet gøre brug af hotellets spa, ligesom den også kunne sætte tænderne i franske cuisine, som hotellet tilbyder sine gæster.

Inden den socialdemokratiske overborgmester og hans embedsmænd overhovedet kom så langt, måtte de overvinde en flystrejke, hvilket var med til at fordyre besøget i Mellemøsten

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*