Kostbar kongerøgelse : Mary & Frederik kostede 530.853 kroner – for én aften

Del artiklen her:

Det kan være en dyr oplevelse at få besøg af kongehuset. Hvor dyr fandt skatteyderne i Holstebro ud af, da kronprinseparret lagde vejen forbi i 2016 for at uddele en pris.

– Det passer meget godt ind i vores eget jubilæumsår og ind i kommunens kulturelle jubilæumsår, og det har været længe undervejs, så vi er glade.

Sådan lød det fra Anders Jørgensen, direktør for Holstebro Musikteater, da han via overfor Dagbladet Holstebro-Struer kunne offentliggøre, at Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary den 8. oktober 2016 ville lægge vejen forbi hans teater, for her at uddele 2016-udgaven af ”Kronprinsparrets Priser”.

Hvilket ifølge direktøren var lykkedes, fordi Holstebro er en by fyldt med kultur.

Spørgsmålet er dog nærmere om ikke besøget skyldtes, at Holstebro er en kommune fyldt med tilstrækkelige midler til arrangementer af denne type. Det synes i hvert fald at fremgå af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i de udgifter, som Holstebro Kommune afholdt til besøget af de kongelige efteråret 2016.

Udbetalinger der næsten uden undtagelse gik til Holstebro Musikteater.

 

Over en halv million til musikteater for få timers underholdning

Ifølge de fremsendte bilag til Journalista.dk, var det nemlig ganske betydelige udgifter, som skatteyderne måtte punge ud med, da Kronprins Mary og Kronprinsesse Mary lagde vejen forbi Jylland.

I alt kostede det Holstebro Kommune 530.853,75 kroner, således at stort set hele beløbet gik musikteatret. Det via to fakturaer afsendt den 27. juni 2016 og 25. oktober 2016, som lød på henholdsvis 416.666,25 kroner og 110.000 kroner. Af regninger fremgår dog ikke, hvad det præcist var, Holstebro Kommune betalte sit eget musikteater for – ud over at arrangere prisuddelingen af kronprinsparrets forskellige priser.

Omvendt er der ikke tvivl om, hvad den resterende del af budgettet gik til, da skatteyderne også betalte 500 kroner til forskellige blomster og 3.687,50 kroner for lydprøver.

——-

Journalista.dk gennemgik i august 2017 en opgradering. Da du læser en artikel fra dets arkiv, er der i forbindelse med opgraderingen ikke medtaget bilag.

Det anførte udgivelsestidspunkt svarer til det, hvor artiklen oprindeligt blev lagt ud på Journalista.dk.

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*