Afsløring : Anna Mee fik kæmpe rabat af Københavns Kommune på leje af rådhus til sit bryllup

Anna Mee Allerslev
Del artiklen her:

Ifølge en email til forvaltningen, ville Anna Mee Allerslev betale det samme for at leje Københavns Rådhus, som andre skulle have gjort. Men det blev langt fra tilfældet for den tidligere borgmester, som slap iøjnefaldende billigt.

Anna Mee Allerslev

– Jeg har været meget – og nok også for meget – fokuseret på, om reglerne formelt set var overholdt. Men uanset det er det jo ikke rimeligt, at jeg som politiker skal have en mulighed, som andre ikke har. Derfor betaler jeg.

Sådan lød det fra Anna Mee Allerslev overfor Politiken i oktober, da hun efter et længere tilløb valgte at betale for brugen af Københavns Rådhus. Det i forbindelse med den radikale politikers meget omtalte bryllup, hvor hun i første omgang fik lov til at bruge rådhuset gratis via sin status som borgmester.

Læs også : Kommunens bryllupsgave til Anna Mee : 24 embedsmænd og akademisk bryllupsplanlægger stod på pinde for borgmesteren – gratis

Overfor pressen hed det sig, at prisen på de 65.000 kroner, som Anna Mee Allerslev i sidste ende betalte til kommunen, svarede til, hvad andre skulle have betalt i en lignende situation. Men en nærmere gennemgang foretaget af Journalista.dk via aktindsigter opnået hos Københavns Kommune viser, at det langt fra synes at være tilfældet.

For Anna Mee Allerslev, der mod sin egen vilje blev genvalgt til Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget i november, betalte nemlig langt mindre, end hvad andre i lignende situationer før har gjort.

Oversigt over betalinger for andres brug af Københavns Rådhus og Anna Mee Allerslevs betalinger herfor

 

Modvillig udlevering af dokumenter fra Københavns Kommune

En udlevering af dokumenter, der dog langt fra har været en simpel sag. For ad flere omgange har man fra Københavns Kommunes side set stort på reglerne for, hvornår bilagene skulle fremsendes – uanset at man efterfølgende har erkendt, at der ikke var nogen reel årsag.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Bilagene synes da også at vise et forløb, som ikke umiddelbart taler Københavns Kommune til ære. Det skyldes først og fremmest de lejeindtægter, som man fra kommunens side har haft, når andre end politikere som Anna Mee Allerslev, har gjort brug af rådhuset til forskellige sammenkomster. Således synes den reelle pris at ligge på 100.000 kroner, hvilket eksempelvis var tilfældet, da det lokale smedielaug holdt deres 500 års jubilæum. En pris der er klart over de 65.000 kroner, som Anna Mee Allerslev blev afkrævet i forlængelse af en email, som hun sendte til Københavns Kommunes administrerende direktør. Her i bad hun om, at hun blev faktureret på samme måde, som alle andre lejere af Københavns Rådhus til festlige lejligheder.

Læs også : Brylluppet var billigt, men lejligheden dyr – Anna Mee Allerslev belåner herskabslejlighed på 236 kvadratmeter helt op til skorstenen

Fra Københavns Kommunes side henviser man til de regler for brugen af rådhuset, der blev vedtaget i 2010. En beslutning der dog ikke indeholder en egentlig opgørelse over, hvad prisen er for at leje rådhusets festsal til eksempelvis afholdelse af et bryllup eller jubilæumsfester.

Fakturaer afsendt af Københavns Kommune til lejere af rådhuset

Del artiklen her:
9 Comments

 1. Tak for dit stort arbejde med at vise forskellen imellem hvad politikere siger og gør!
  De tror åbenbart at alt offentlig (betalt af opkrævet skat) er til for deres fornøjelse.

  Husk at Frank Jensen kunne ikke se noget som helst forkert i at Anna Mee Allerslev brugte rådhuset til egne behov, men derimod rasede om den der havde lækede historien!
  Dette siger alt – sikke moral!

  • FrankJensen går med bind for øjnene åbenbart og utrolig han fik så mange stemmer ved kv17. Rygklappere?

   • Frank Jensen har bestemt ikke bind for øjnene. Han leger struds.
    Han skal ikke have sagt noget i den sag, for alt hvad han siger vil kunne bruges imod ham.
    Han var formand for økonomiudvalget da det blev vedtaget at politikerne ikke måtte låne lokaler til private og partimæssige arrangementer uden vederlag.
    Men det var også ham, og hans administration der nikkede ja til, at det måtte de godt alligevel. Altså tilsidesatte HAN (og hans administration) demokratisk vedtagne regler.

    • Så forstår man bedre hans udtalelser – han dækkede over sig selv!

     Det er stadige mærkelig at der er ingen som helst der har sat fokus på ham og hans udtalelser – er han virkelig så beskyttet?

     • Undres og er det de RIGTIGE VENNER der tier? mange der var i stemmeboks ,fik jo hjælp til at stemme,da de ik kendte til dansk stemmeseddel/valg. Set i tv nyheder,at tilforordnede også kandidater til valg ,gik med ind i stemmeboks-oplyst også via medierne. Husk det store opbud i KBHV. for at få anden etniske til at stemme.

 2. Ja, samt mange danskere sover – det er derfor sådan nogle som kalder sig politiker bliver valgt. Folket kan åbenbart ikke gennemskue deres løgn og bedrag!
  Tænk, der var ikke en gang en protest mod Frank Jensen og hans udtalelser, hverken fra journalister, politikere og andet godt folk – det siger meget, ik?

  • Ja, det er bedrøveligt og skammeligt. Folk lader sig manipulere, de har det for godt til at være kritiske og værne om fælles frihedsrettigheder og ægte demokrati. Venstre-drejede journalister og statsstøttede medier taler manipulerende.

   • Vi må håbe, at der sker noget snart, hvor befolkningen vågner og begynder at tage mere ansvar i hvad det ‘offentlige’ byder på!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*