Kommunens bryllupsgave til Anna Mee : 24 embedsmænd og akademisk bryllupsplanlægger stod på pinde for borgmesteren – gratis

Anna Mee Allerslev
Del artiklen her:

Den radikale borgmester Anna Mee Allerslev fik en hær af hjælpende ånder stillet til rådighed af skatteyderne, da hun blev gift på Københavns Rådhus. Vel og mærke uden, at den nu tidligere borgmester betalte så meget som én krone for deres arbejdsindsats.

Anna Mee Allerslev

– Jeg er en Spørge-Jørgen. Det kan jeg ikke løbe fra. Og jeg er meget – måske for meget – detaljeorienteret.

Sådan lød en del af et Facebook-opslag fra Anna Mee Allerslev i forbindelse med at det kom frem, at hun havde stillet 84 spørgsmål til sin forvaltning om, hvordan hendes bryllup i sommer skulle løbe af stablen. Ifølge den radikale politiker var spørgsmålene meget logiske i forhold til, hvordan hun bedst muligt kunne planlægge sit bryllup.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Men det var dog langt fra kun 84 spørgsmål, som den københavnske forvaltning måtte tage stilling til fra deres nu tidligere politiske chef. Det fremgår af aktindsigter opnået af Journalista.dk i den korrespondance, Anna Mee Allerslev havde med de mange embedsmænd på Københavns Rådhus, som i løbet af 2017 blev involveret i planlægningen og udførslen af hendes bryllup. Et bryllup hvis omfang udviklede sig i løbet af sommeren, hvilket også havde indflydelse på, hvor mange embedsmænd, der blev involveret i dets afvikling.

Embedsmænd der helt åbenlyst ikke altid var lige interesserede i, på den måde at blive en del af Anna Mee Allerslevs privatliv.

Embedsmænd på mailliste i forbindelse med Anna Mee Allerslevs bryllup og faktura fra kommunen til borgmesteren

 

Drejebog udarbejdet for brylluppet med hjælp fra fuldmægtig

Det ofte anstrengte forhold mellem Anna Mee Allerslev og de kommunalt betalte embedsmænd kan blandt andet ses ud af, at en af dem fandt det nødvendigt at undskylde overfor den nu tidligere borgmester, efter hvad der fremstod som et sammenstød i mellem dem omkring bryllupsforberedelserne.

Læs også : Brylluppet var billigt, men lejligheden dyr – Anna Mee Allerslev belåner herskabslejlighed på 236 kvadratmeter helt op til skorstenen

I den efterfølgende korrespondance slog Anna Mee Allerslev fast, at det ikke gjorde noget, da embedsmanden kom med et udfald. Hvilket måske var meget logisk, for politikeren trak så store veksler på embedsmanden, at han reelt fungerede som hendes bryllupsarrangør. Således var det ham der hjalp med og rettede den drejebog til, som gennemgik hvordan den store dag skulle forløbe. En plan der blandt andet opstillede hvornår gæsterne skulle ankomme, hvordan offentligheden skulle holdes væk fra festen, hvordan serveringerne skulle gennemføres, ligesom det også fremgår af drejebogen, hvordan og hvornår bryllupsfesten skulle afsluttes.

Læs også : Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Men bryllupsplanlæggeren, der har rang af akademisk fuldmægtig i kommunens administration, var dog langt fra den eneste embedsmand, hvis arbejdsdag i perioder var stærkt præget af Anna Mee Allerslevs bryllupsforberedelser.

Eksempler på emails sendt frem og tilbage mellem Anna Mee Allerslev og fuldmægtig hos Københavns Kommune

 

Hær af kommunale embedsmænd en del af bryllupsforberedelserne

Således viser de fremsendte bilag til Journalista.dk, at hele 24 embedsmænd var modtagere af den nyhedsbrevslignende mailrundsendelse, som løbende blev udsendt op til brylluppet. Det var eksempelvis tilfældet den 18. august i år, hvilket således skete kort tid inden, at brylluppet blev afholdt. Her kunne de 24 modtagere af nyhedsbrevet således eksempelvis læse, at bordopstillingen til den radikale politikers bryllup ville blive eftersendt hurtigst muligt – ligesom der alligevel ikke ville blive brug for hjælp fra kommunens tekniske afdeling.

Læs også : Socialdemokratisk borgmester førte an i løjerne : Hjørring brugte 300.000 kroner på USA-rejse

Ved at trække så store veksler på embedsmændenes arbejdsdag, skulle man måske umiddelbart tro, at Anna Mee Allerslev modtog en stor regning fra Københavns Kommune. Dette var dog langt fra tilfældet, da hun alene betalte 20.268,75 kroner – vel og mærke uden, at der blev opkrævet moms.

En faktura der reelt alene dækkede over vagter og serveringspersonale på bryllupsdagen, således at skatteyderne ikke blev kompenseret for den tid, embedsmædene havde brugt på de omfattende forberedelser.

Hverken Anna Mee Allerslev eller hendes pressekontakt er vendt tilbage på Journalista.dk’s henvendelser.

Udarbejdet drejebog for Anna Mee Allerslevs bryllup i samarbejde med fast tilknyttet embedsmand

Del artiklen her:
2 Comments

  1. Skal vi ikke lige vende skråen? Embedsmændene gjorde intet “gratis”. De får deres gode løn hver måned. Hvor mange af os har ikke brugt arbejdstid på at arrangere en kollegas reception/gave. Det sker vist hver dag, både i private og offentlige arbejdspladser. Og hvor mange har ikke gjort lidt ekstra, når det drejede sig om chefen? Det kan ikke være journalisters opgave at deltage i heksebrænding.

    • De kunne jo have passet det arbejde de er ansat til, og det er vel ikke at planlægge geniets bryllup, vel ? Eienstein.

1 Trackback / Pingback

  1. Afsløring : Anna Mee fik kæmpe rabat af Københavns Kommune på leje af rådhus til sit bryllup – Journalista

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*