Hjørrings borgmester fyrede den af på ikonisk restaurant i Boston : Gav 12.000 kroner i drikkepenge – efter middag i privat værelse

Del artiklen her:

Da Hjørrings borgmester Arne Boelt pålagde skatteyderne at betale for en dyr middag i Boston, var det ikke nok at den blev indtaget på en verdensberømt restaurant. Socialdemokraten krævede også, at den fandt sted i en aflukket del af restauranten.

Arne Boelt, Hjørring Kommune

– Det er en ære for os at blive anset for en af de bedste restauranter i Nordamerika. Det som en del af udvalgte nordamerikanske restauranter, som tilbyder gæsterne en uovertruffen oplevelse i forhold til alle aspekter af maden, servicen og stemningen.

Sådan lyder en del af den salgstale, som Boston-restauranten Top of the Hub giver af sig selv på sin hjemmeside. En restaurant placeret på 52. etage af en skyskraber i den amerikanske storby, hvilket sikrer en fantastisk udsigt. Kombinationen af udsigt og gourmetmad gør samtidig, at det er en restaurant, som har stor søgning fra udlændinge på besøg i Boston.

Læs også : Våde, festlige og dyre møder hos skraldeforening : Vestforbrænding slog sig løs til Folkemøde

Blandt dem var i 2015 en gruppe byrådsmedlemmer og embedsmænd fra Hjørring Kommune, der anført af den socialdemokratiske borgmester Arne Boelt satte sig til bords på Top of the Hub. Det fremgår af aktindsigter, som Journalista.dk har opnået i udgifterne forbundet med Hjørring Kommunes middag foråret 2015.

Det i forbindelse med en tur til Boston, som Hjørring Kommune foretog med en delegation på 9 medlemmer af byrådet og 3 ledende embedsmænd.

Del af regning for Hjørring Kommunes middag i Boston i 2015

 

Gourmetoplevelse bestilt på forhånd til nordjysk delegation

Alligevel viser de fremsendte bilag, at den kommunale delegation under ledelse af borgmester Arne Boelt i dén grad havde inviteret gæster, da turen gik til Top of the Hub den 23. marts 2015.

Af regningen fremgår nemlig, at der var 25 omkring bordet, hvilket for maden alene løb op i 3.660 amerikanske dollars – plus de 300 dollars, som kommunalfolkene havde betalt for at få deres eget private rum.

Læs også : Kommune brænder over en million kroner af på pædagogers studieture – om året

Hertil kom de drikkepenge, som socialdemokraten betalte til serveringspersonalet. Drikkepenge der blev delt op i to betalinger, hvor den første stod i 672 dollars, men den anden stod skatteyderne i 1.204 dollars – eller hvad der i alt svarer til omkring 12.000 kroner. Ekstra betalinger der sammen med en lille ekstraregning gjorde, at den samlede pris for middagen på Top of the Hub i Boston løb op i lige over 38.000 kroner. Derved endte kuvertprisen på 1.520 kroner, eller væsentligt over den almindelige grænse på 1.000 kroner, som typisk udledes af Peter Brixtofte-dommen.

Læs også : FernetBranca, Jägermeister, guldøl, cognac og snaps : Festlige og våde møder hos skatteyderfinansieret affaldsselskab

Fra Journalista.dk’s side har vi spurgt Hjørring Kommune, hvem deltagerne var til den dyre middag på Top of the Hub – hvilket man fra kommunens side ikke har ønsket at oplyse, uanset at dette ellers er et almindeligt krav.

Drikkepenge betalt af Hjørring Kommune til restaurant i Boston i 2015
Bekræftelse fra restaurant i forbindelse med Hjørring Kommunes middag i Boston i 2015

Del artiklen her:
4 Comments

 1. Hvad vi læser er ligyldighed med endre end en selv uden nogen form for ansvars føelse for andre end sig selv da jeg når jeg nu har muligheden lige så godt kan udnytte chancen når den er der en som en anden tog den hvor er ordentligheden ?
  vi er snart færdige alle raver til sig og håber det går
  men der bliver ryddet op til sidst sådan har det altid været og heldigvis

 2. Det er sgu da sekretæren der har omregnet de 175 USD ✔️ til danske kr… man kan brygge historier ud af meget man giver på restaurant i USA – typisk mellem 15-20% i drikkepenge

 3. Ja, det er jo for længst blevet historisk
  at bebrejde socialdemokrater
  for at være lige så ‘fine på den’
  som så mange andre velbeslåede småborgere.

 4. Det var da drikkepenge!- eller er der “fejet” noget “andet” ind under gulvtæppet? . Det er selvfølgelig konspirationsteori! Får mig til at tænke på anker Boyes tlf. Regninger!!- jo-jo, de kan sg’u de røde, på undersåtternes vegne!!

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*