Frådsende politikere som genopstiller #5 : Niels O. Pedersen – festklubbens førstemand

Del artiklen her:

Dyre og våde aftener er en af grundene til, at AffaldPlus’ bestyrelsesformand må anses for at være en lokalpolitiker, som har haft et liberalt forhold til skatteydernes penge – og dermed indgår i Journalista.dk’s Top 10-liste.

Niels O. Pedersen

AffaldPlus tager sig af affaldet på Syd- og Vestsjælland. Vi arbejder i fællesskab med vores 6 ejer-kommuner på at skabe et samfund, hvor affald ses og behandles som en værdifuld ressource.

Sådan lyder den overordnede beskrivelse af sjællandske AffaldPlus, når det præsenterer sig selv på sin hjemmeside. Her oplyser selskabet, der i fællesskab ejes af Faxe, Ringsted, Næstved, Slagelse, Sorø og Vordingborg Kommuner, samtidig, at det årligt har omkring 1.8 millioner besøg fra virksomheder og privatpersoner. Det medfører omkring 170.000 tons affald, som først og fremmest bearbejdes på forbrændingsanlæg i Næstved og Slagelse.

Læs også : Frådsedirektør tjente over 1.500.000 kroner om året – og betalte 5.000 kroner i husleje for herskabsvilla på 200 kvadratmeter

Men AffaldPlus er langt fra kun en organisation, som bruger alle sine kræfter på at løse borgernes affaldsproblemer. Det er nemlig også stedet, hvor byrådsmedlemmer udpeget som bestyrelsesmedlemmer af ejerkommunerne, kan få lov til at slå sig løs ved både festlige og sociale arrangementer.

I spidsen for bestyrelsesarbejdet har stået formanden Niels O. Pedersen, byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Slagelse. Det gør at han indgår på Journalista.dk’s Top 10 over de mest frådsende lokalpolitikere, som stiller op til valget den 21. november.

 

Festlige og våde sammenkomster – selv under møde med chefen

Det skyldes blandt andet den julefrokost på et lokalt hotel, som Niels O. Pedersen stod i spidsen for som bestyrelsesformand hos AffaldPlus. Ifølge de fremsendte bilg til Journalista.dk, var der 17 deltagere, som syntes at være gået i gang allerede i forbindelse med et forudgående møde. Det skyldtes at der i mødelokalet var opstillet 17 juleøl og 16 bittere, som deltagerne kunne sætte til livs. Senere fortsatte de til restauraten, hvor der i alt blev drukket 52 juleøl, 16 bittere, 43 snaps, 23 gin, 13 rom, 4 cognacer, 11 whiskeyer, 1 glas rødvin, ligesom der blev skyllet efter med 24 sodavand. Det var med til at gøre, at arrangementets gennemsnitlige kuvertpris løb op i 1.651 kroner, hvilket er væsentligt over den almindelige grænse på 1.000 kroner for repræsentative middage indenfor den offentlige sektor, som traditionelt udledes af Peter Brixtofte-dommen.

Læs også : Afholdt Anna Mee Allerslevs fødselsdag – og fik millionordre fra hendes forvaltning uden konkurrence

Et af de faste holdepunkter for festlighederne, har været Rådhuskroen i Næstved som AffaldPlus blandt andet besøgte den 17. september 2013, hvor der blev afholdt en sammenkomst under titlen ”Møde med chefen”. Hvem chefen og den underordnede var, fremgår ikke af de fremsendte bilag. Omvendt synes det tydeligt, at ingen af dem gik hverken sultne eller tørstige fra bordet, da regningen lød på 1.134 kroner.

Læs også : Mens sparekniven blev svunget : Politikere og ledende embedsmænd fejrede udenlandsrejse til 200.000 kroner med klassisk dinner-show om død soldat

Det samme må også siges om besøget på Rådhuskroen den 9. janunar 2015, hvor der igen stod snaps på menuen. I alt indtog de tilsyneladend fire gæster til sammen 5 guldøl og 8 akvavit luksussnaps, ligesom den samlede pris på 1.238 kroner også inkluderede frokostplatter og to sodavand.

 

Del artiklen her:
Vær den første til at kommentere

Kommenter på artiklen

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*